x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Mónica Naranjo, Texas i Beret, concerts de l'Andorra Mountain Music

Ainoha Arteta i els DJ Don Diablo i Bob Sinclar completen el cartell de l'esdeveniment musical, que se celebrarà de l'1 d'agost al 5 de setembre
L'estació de Soldeu amb la plataforma i l'aparcament de l'Avet

La plataforma de Soldeu acollirà concerts a l'agost

L'estació de Soldeu amb la plataforma i l'aparcament de l'Avet

Fernando Galindo
Actualitzada 06/07/2020 a les 20:33
El ministeri de Turisme organitzarà sis concerts entre l'1 d'agost i el 5 de setembre que es duran a terme a la plataforma de Soldeu i a la plaça del Consell General, tal com han confirmat avui la titular de la cartera, Verònica Canals, el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, i el director de producte i nous projectes de l'entitat, Enric Torres. L'objectiu de la iniciativa és potenciar les estades i les pernoctacions dels turistes al país arran del buit que ha deixat la cancel·lació de l'espectacle del Cirque du Soleil per la pandèmia, el qual estava previst que se realitzés aquest mes. El primer concert de l'Andorra Mountain Music 2020 anirà a càrrec de la cantant catalana Mónica Naranjo i se celebrarà l'1 d'agost. Una setmana més tard, el dia 8, la plataforma acollirà l'espectacle del discjòquei holandès Don Diablo mentre que la música pop del cantant espanyol Beret sonarà el 15 d'agost. El toc de rock vindrà de la mà del grup Texas, el 22 d'agost, i una setmana més tard, el dia 29, ho farà el discjòquei i productor francès, Bob Sinclair. Finalment, el cicle de concerts el tancarà la soprano Ainhoa Arteta, que actuarà a la plaça del Consell General, amb un aforament màxim per a 500 persones, el dia 5 de setembre. Les entrades per a l'esdeveniment és posaran a la venda a partir de dijous 9 de juliol a través del web d'Andorra Turisme i de Ticketmaster a un preu entre els 25 i els 39 euros, més despeses de gestió.
El ministeri de Turisme aposta per dur a terme concerts a l’aire lliure durant els caps de setmana del mes d’agost per tal d’incentivar Andorra com a destinació turística. Segons ha pogut saber el Diari, els esdeveniments musicals previstos, entre cinc i sis concerts, se celebraran a la plataforma de Soldeu, a l’aire lliure, i es permetrà l’entrada d’un màxim de 4.000 persones. Aquesta és la xifra que ha validat el ministeri de Salut per mantenir la seguretat i evitar cap rebrot del coronavirus. A més, s’ha decidit que la gent estigui de peu i es marcaran zones diferenciades i separades per tal de mantenir el distanciament recomanat per fer front a la Covid-19. Només podran estar juntes i tenir contacte les persones del mateix nucli que vagin al concert i hauran de dur mascareta tota l’estona.

Turisme ha escollit la plataforma de Soldeu perquè es considera una zona fàcil per controlar, que podrà estar acordonada i a més ja disposa d’una zona de serveis. El fet de ser un espai ampli i estar a l’aire lliure ha sigut també un dels factors determinants per escollir-lo. A més, i per tal d’evitar aglomeracions o actituds inadequades, el Govern ha decidit que els concerts acabin a les 11 de la nit i que no es permeti la venda d’alcohol. També s’ha creat un protocol de seguretat molt ordenat i rígid per evitar contactes entre desconeguts i permetre una entrada i una sortida de la zona controlada. Totes les mesures s’han pres sota criteris sanitaris i han estat aprovats per Salut.

Alternativa al Cirque
La crisi sanitària ha impedit aquest any la celebració de tots els esdeveniments previstos o com a mínim tal com s’havien pensat en un inici. Un dels més evidents és la no presència enguany del Cirque du Soleil, que a més es troba amb greus problemes econòmics a causa de la cancel·lació de tots els espectacles per culpa del coronavirus. La proposta alternativa que avui presentarà oficialment el Govern, i de la qual no han transcendit encara els nom dels grups que actuaran, té un cost molt més econòmic que el Cirque i té l’objectiu de captar el turisme de proximitat.

Com s’ha fet diversos anys amb les entrades del Cirque, per poder accedir als esdeveniments musicals a Soldeu es podran comprar els tiquets per internet. A més, s’oferiran paquets als hotels que ho vulguin perquè els posin a disposició dels seus clients. La idea és posar en venda packs amb entrades per al concert als visitants que facin una pernoctació de dos dies al Principat.
Els esdeveniments musicals que es durant a terme a Soldeu s’engloben dins l’estratègia per la qual ha optat turisme aquest any de centrar la campanya en els visitants provinents d’Espanya i França. El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ja va avançar en la presentació de la campanya que s’estaven buscant altres opcions com alternativa al Cirque du Soleil malgrat ser impossible trobar solució per a l’espectacle de la companyia canadenca. Tanmateix, va deixar clar que el 2021 “tindrem l’espectacle d’aquest any i el 2022, un de nou”.

 

MARGE DE MILLORA AL PRIMER CAP DE SETMANA DE JULIOL
Tot i que alguns dels carrers del Principat han començat a omplir-se, el balanç del primer cap de setmana de juliol té encara marge millora per acostar-se als indicadors turístics d’anys anteriors per a aquestes dates. “Certament hi ha hagut més moviment que el cap de setmana passat però no es pot comparar, som només a la meitat d’ocupació”, va afirmar el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). Segons les dades de l’associació, encara hi hauria un 30% d’allotjaments turístics que romandrien tancats, almenys fins a la setmana que ve en perspectiva que obrir el negoci en aquestes condicions no surt rendible. Així mateix, Ramos recorda que per aquestes dates de l’any passat el Cirque de Sol atreia una important bossa de turistes que enguany no es podrà comptar amb ella. De totes maneres, el president de l’UHA afronta “esperançat” l’estiu perquè la situació pugui revifar a partir de les reserves d’última hora. Per la seva banda, la presidenta de l’associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella, Anna Riberaygua, va destacar l’efecte positiu que ha tingut el Mercat de la Vall en la restauració. Amb tot, lamenta que a nivell comercial ha estat un cap de setmana molt pobre. “Encara no es noten els efectes de l’obertura de fronteres”, va assegurar. En darrer lloc, pel que fa al Pas de la Casa, les principals associacions de comerciants van coincidir en assenyalar que, tot i l’afluència de turistes, hi ha força marge de millora per comptar amb més visitants a partir de la segona quinzena de juliol quan molts francesos comencin les seves vacances.
  • #30 Kiko
    (06/07/20 23:00)

  • #29 Andorra Covid ready
    (06/07/20 22:10)

    Aquesta és la nova normalitat....?

    Respondre
  • #28 Francesc
    (06/07/20 21:17)

    En aquest país no canvia res ni gens bo. Seguim fent per donar ingresos als de sempre pq clar Crèdit està darrera i tots sabem el forat que tenen amb el que hi ha darrera la plataforma i el senyor feudal de Soldeu. El país continúa cap a un forat sense fons i sense sortida. Quin nivell de governants que no veuen que així no van en lloc.

    Respondre
  • #27 evidencia
    (06/07/20 19:55)

    res no estranya ja!!!!.....no canvia res!

    Respondre
  • #26 Indignada
    (06/07/20 18:21)

    Es a dir els andorrans no podem anar la discoteca pero poden venir d' on vulguin a escoltar uns concerts cada setmana 500 persones??? ministeri de salut BRAVO! 

    Respondre
  • #25 JB
    (06/07/20 18:18)

    El Budzaku segueix entestat en repetir el desastre del Red Music Festival, aquest cop a Soldeu i per 820.000€, com si ens sobressin els diners. Millor faria de donar-los al fons de solidaritat directament.

    Respondre
  • #24 Dand
    (06/07/20 16:08)

    Estarem tots confinats al ritme que enem en un mes

    Respondre
  • #23 estevet
    (06/07/20 15:29)

    Miro la foto i em dol veure com hem destrossat el nostre entorn natural.
    I tot pels calés.

    Respondre
  • #22 Protecció mediambiental????
    (06/07/20 15:28)

    Els de medi ambient no tenen res a dir??? Esta molt be buscar atraccións, però NO DECIBELS AL LIMIT AL MIG DE LA NATURA!!! QUE OS HEU BEGUT L'ENTENIMENT???

    Respondre
  • #21 Boix
    (06/07/20 15:02)

    Volem un país tranquil. I si no es demanar massa, sense low cost. Aquests concerts, cap a la costa brava.

    Respondre
Veure’n més
30
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts