Les guarderies podran tenir deu infants per aula

El Govern ha publicat al BOPA que tots els residents nous a centres sociosanitaris hauran d'aportar una PCR o TMA negativa

Quatre nens per aula a la guarderia i les educadores, amb mascaretaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les guarderies podran tenir un màxim de deu infants per aula, segons ha publicat el Govern a través del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). Aquesta mesura només es podrà realitzar si escompleixenles mesures de seguretatamb relació alnombre de professionals i els metres quadrats de l'espai. La nova normativa també indica que no serà necessari el canvi de roba de l'infant en arribar a la guarderia i es recomana que siguin les famílies qui facin aquest canvi diari de la roba dels nens i nenes. Així mateix, ja no caldran les receptes d'antitèrmics que s'aportaven prèviament a la pandèmia perquè els pares de tots aquells infants que presentin algun símptoma de malaltia hauran de recollir-los urgentment per l'escola bressol.

El Govern també ha publicat avui alBOPAles noves mesures per als nous ingressos de persones en centres sociosanitaris. En aquest sentit, i com ja havia avançat el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, tot padrí que hagi d'entrar en una residència haurà de disposar d'una PCR oTMAnegativa, efectuada en un termini inferior als dos dies previs a l'ingrés. Així mateix, la persona no podrà haver estat en contacte amb cap cas sospitós de patir Covid-19 en les darreres dues setmanes i se li efectuarà una "vigilància passiva" de14dies després de l'entrada amb controls de temperatura i observació de possible símptomes que s'hauran de registrar en la història clínica del resident. Durant els primers deu dies, també se li efectuarà una nova prova PCR oTMA. Pel que fa als treballadors, tot professional que sigui nou haurà de disposar també d'una prova de detecció de coronavirus que sigui negativa i hauran de fer una formació sobre la utilització delsEPIsi les mesures organitzatives i preventives a seguir en la residència.

Totes les sortides dels residents a l'exterior s'hauran de fer en espais controlats i on es pugui realitzar una neteja i desinfecció freqüent i s'haurà de respectar la distància de seguretat d'1,5 metres, així com l'ús de la mascareta, i elrentatde mans abans i després de la sortida. En aquest sentit, els residents autònoms podran sortir sols del centre si la direcció valora que poden respectar les mesures preventives indicades, tot i que caldrà que el resident signi un document de declaració juradaconformerespectarà aquestes mesures. Així mateix, els centres sociosanitaris poden permetre la sortida dels usuaris de les residències per anar amb els familiars avaluant de manera individualitzada cada cas i en compliment d'una sèrie de recomanacions. Aquestes sortides no es podran fer en zones considerades de risc fora d'Andorra i els familiars hauran de dur un registre de les persones amb qui mantenen contacte durant aquesta estada a l'exterior. Així mateix, en la tornada el centre efectuarà una "vigilància passiva" de14dies i per a aquelles estades que hagin estat superiors a sis nits el resident haurà de dur una PCR oTMAcom si es tractés d'un nou ingrés a la residència.

tracking