comerç

Els comerciants del Pas superen les vendes del juny del 2019

Els comerciants del Pas superen les vendes del juny del 2019Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants del Pas de la Casa asseguren que han tingut un major nombre de vendes aquest mes de juny en comparació amb el mateix període que l’any passat. El president de la Iniciativa Publicitària, Jean-Jacques Carrié, va explicar al Diari ahir que els propietaris dels comerços es mostren satisfets amb la quantitat de visitants que hi ha hagut al llarg del mes, tenint en compte “la situació que ens hem trobat des de l’inici de la pandèmia”.

En aquest sentit, Carrié va al·legar que les negociacions per part del Govern amb l’executiu francès pel que fa a l’obertura de la frontera han estat molt positives. “El nostre Govern ho ha fet molt bé perquè des de l’1 de juny els francesos han pogut venir a comprar i això ens ha permès tenir unes bones xifres”, va expressar.

Carrié també va informar que durant la primera setmana els turistes bàsicament s’havien centrat en la compra de tabac, però que “a mesura que ha passat el mes això s’ha anat calmant”. A més, va indicar que en els darrers dies “alguns turistes han aprofitat per quedar-se a dormir, a diferència de les primeres setmanes”.

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns i Comerciants, Òscar Ramon, també va explicar que les compres s’havien centrat principalment en l’alcohol i el tabac, però “sobretot també per omplir el dipòsit dels cotxes”. També va reiterar les paraules de Carrié i va indicar que la primera setmana havia estat molt forta, però que “s’havia anat esglaonant al llarg dels dies”.

Pel que fa al primer cap de setmana amb la frontera hispanoandorrana oberta, tant Carrié com Ramon van assegurar que no els havia suposat un increment dels visitants. “Hi ha pocs turistes espanyols que pugin fins aquí a dalt per fer les compres”, va indicar Ramon.

Amb tot això, els dos es mostren positius de cara als pròxims caps de setmana i esperen que es pugui assolir el mateix nivell de compres de cara al juliol i l’agost.

tracking