Turisme

El Cirque du Soleil manté el compromís per al 2021

La companyia canadenca acumula un deute de 900 milions de dòlars i acomiadarà prop de 4.000 treballadors

L'espectacle previst a l'estiu del Cirque du Soleil es posposa fins al 2021 pel coronavirus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme ha anunciat que està en contacte directe amb el Cirque du Soleil i que està al corrent de la situació econòmica en què està immersa la companyia canadenca després que El Cirquedu Soleil s'hadeclarat en fallida, així com els principals inversors de la companyia canadenca, amb un deute acumulat de 900 milions de dòlars, segons han informat en un comunicat avui. Andorra Turisme assegura que "després de les diferents converses entre les dues empreses, la intenció és mantenir aquest compromís contret i tirar endavant l'espectacle previst per al juliol del 2021 i del 2022, després que aquest estiu es posposés a causa de la pandèmia de la Covid-19".

L'entitat andorrana manifesta en un comunicat que està en contacte constant amb el Cirque du Soleil "per tal de garantir la realització de l’espectacle a Andorra" seguint com evoluciona la situació actual de la companyia "i amb la voluntat i el desig que pugui tornar a activar el més aviat possible els espectacles aturats". I destaca que la previsió dels responsables del Cirque és poder reprendrel'activitat en els propers tres mesos i llavors es reanudaran les converses per concretar els detalls del muntatge que ha de fer al Principat l'estiu vinent.

La companyia ha presentat un pla de reestructuració i ha sol·licitat al Tribunal Superior provincial la seva aprovació. El Cirquedu Soleil acomiadaràtambé a 3.840 persones i establirà dos fons, per valor de 20 milions de dòlars, per compensar al personal i als contractistes. La fallida del Cirquedu Soleil s'havistagreujadapels efectes de la Covid-19, ja que els ha obligat a no poder fer capespectacledurant la pandèmia.

tracking