justícia

Queixa sense precedents de tots els magistrats de Corts

Adrecen una carta al Consell Superior mostrant la preocupació per la situació a la Batllia

Queixa sense precedents de tots els magistrats de CortsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al malestar que ha provocat la decisió de no renovar la batlle Núria López entre els seus companys de la primera instància judicial se suma un nou capítol amb la carta que la totalitat de magistrats del Tribunal de Corts han signat i fet arribar al Consell Superior de la Justícia (CSJ) queixant-se de la falta de mitjans i de les repercussions que aquesta manca de recursos té en la qualitat de la feina. Una acció sense precedents i que atia més el foc d’una polèmica que està posant en entredit la tasca de l’òrgan de govern de la justícia. Els magistrats de Corts mostrarien també la preocupació per la situació de la Batllia penal (àmbit al qual ha estat adscrita López), notablement afectada per la falta de batlles, i posarien de manifest la necessitat d’incrementar el nombre de jutges de primera instància per poder dur a terme la seva feina amb eficiència.

És ja evident el malestar per una situació de falta de personal que està agreujant el retard i el col·lapse judicial. La decisió que Núria López no continuï en les seves funcions se suma a les repercussions que té l’excedència de Maria Àngels Moreno (que aspira a una plaça de notaria) i la baixa d’Azahara Cascales i les explicacions del Consell Superior de la Justícia posant de manifest que hi ha places a concurs no convencen quan actualment són deu els batlles actius i la llei diu que haurien de ser dotze més el president. Tampoc la feina dels seus integrants, segons fonts coneixedores. En l’entorn judicial no s’ha entès que a una batlle (López) a la qual se li havien fet tres inspeccions per part de persones alienes a l’edifici de les Columnes i que va superar amb èxit se la penalitzi d’aquesta manera. Tampoc el paper del president de l’òrgan, Enric Casadevall, que va votar en contra de la decisió de no renovar López però que es considera que podria haver fet més per evitar que se la rellevés en tant que màxim responsable de l’entitat i si creia, com així va fer veure en la votació, que no era una mesura encertada. Casadevall va votar-hi en contra juntament amb Olga Adellach. Els tres integrants que van votar afirmativament a la destitució van ser Joan Cabeza, Carme Torres i Clàudia Arias. Aquesta darrera també està sent focus de les crítiques perquè és el membre del CSJ nomenat pels batlles i magistrats. Les fonts consultades asseveren que hi ha malestar perquè després de demanar el suport dels jutges per accedir a l’organisme no s’hauria interessat mai més pels seus neguits ni s’hauria reunit mai més amb ells.

Aquesta setmana transcendia que López no ha fet cap moviment encara, ni recurs ni al·legació, confiant que la decisió acabi per no ser definitiva. Caldrà esperar si les queixes de batlles i magistrats tenen incidència.

tracking