Els Cachafeiro demanen 14 mesos per abandonar el Punt

La família al·lega que necessita un any per la liquidació d'estocs i dos mesos més per retirar elements com el mobiliari del centre comercial

Els Cachafeiro es rendeixen i deixaran el Punt de Trobada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La famíliaCachafeiroha sol·licitat a la Batllia14mesos per abandonar el Punt de Trobada, dels quals un any es destinaria a la liquidació d'estocs i dos mesos més a retirar els elements que no formen part de l'immoble, segons un document al qual ha tingut accés el Diari. El període de temps començaria a comptar sempre que la Batllia doni el vistiplau de la demanda i així ho decreti, fet que suposaria que el Punt de Trobada quedés lliure a partir de setembre del 2021.

ElsCachafeiroal·leguen que necessiten aquests mesos per poder dur a terme un desallotjament "de manera ordenada" i fer front a totes les mesures que comporta deixar un centre comercial de 60.000 metres quadrats, així com solucionar altres conseqüències que han vingut provocades per la pandèmia de la Covid-19, la qual els ha generat 11 milions en reducció d'ingressos pel tancament a l'entrada de visitants. Uns ingressos que eren de 16 milions entre març i maig de l'any passat i que actualment es troben en els 4,4 milions.

La família destaca en el document que ja han començat a actuar en el procés de liquidació i faciliten xifres registrades entre el desembre de 2019 i el 31 de maig d'enguany com són el deute amb proveïdors, el valor dels estocs i el nombre de treballadors. El text presentat detalla, per exemple, que el deute amb els proveïdors s'ha anatreduint, ja que ha passat dels 13,8 milions als 6,3 milions, o que la quantitat d'estocs ha baixat dels 25,6 milions als 22,2 milions. El nombre de treballadors també ha disminuïtdels 477 als 388, tot i que actualment és de 359, amb 177 ERTO aplicats que finalitzaran aquest mes sense pròrrogues. Les indemnitzacions previstes per al personal ascendeixen als 5 milions d'euros. La facturació del Punt de Trobada l'any 2018 va ser de 77 milions d'euros, mentre que a l'any següent es va reduir als 72,6 milions, una xifra que enguany es veurà més perjudicada pel temps que han hagut d'estar amb el centre comercial tancat. Per tots aquests motius, elsCachafeirodemanen que la Batllia els aprovi la sol·licitud,així com les parts implicades,quesón la família Mallol com a propietària del terreny iPyrenéescom a nou gestor.

tracking