pandèmia mundial

El Thyssen ajorna l'exhibició del 'Mata Mua'

El museu assegura que aquesta decisió ve presa per causes logístiques que han fet “insalvable” la presentació

El Thyssen ajorna l'exhibició del 'Mata Mua'ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza va informar ahir que la presentació del Mata Mua prevista per al dimarts 30 de juny, ha hagut de ser ajornada per motius logístics relacionats amb el moviment de l’emblemàtica obra de Paul Gauguin. A més, tal com expliquen els responsables del museu, es desconeix si finalment l’exhibició del quadre a Andorra serà factible.

En aquest sentit, el director artístic i conservador de la col·lecció, Guillermo Cervera, va explicar al Diari després de poc més de 48 hores des de l’anunci de la seva presentació al país, que segueixen treballant per tal que es pugui dur a terme l’exposició de l’obra, en l’epicentre de la polèmica per la sortida del museu Thyssen de Madrid. Tot i això, des de la instal·lació del Principat no van aclarir quines són aquestes causes logístiques que han fet insalvable que el quadre de Gauguin, valorat en més de quaranta milions d’euros, no es pugui exposar en la data prevista.

Cal tenir en compte que la notícia de l’exhibició del quadre posava més llenya al foc a la polèmica per la seva sortida de Madrid el 8 de juny. Alguns mitjans espanyols es van fer ressò considerant que es podria tractar d’un xantatge “per tancar unes negociacions estancades des de fa uns anys”. De fet, segons unes afirmacions de l’advocat de Carmen Cervera, l’exministre Ángel Acebes, la baronessa vol que el Mata Mua es quedi a Madrid i que per aquest motiu està disposada a seguir negociant amb el govern espanyol per tancar un nou acord per a la seva col·lecció. I és que el destí del Mata Mua continua estant condicionat a les negociacions entre el ministeri de Cultura espanyol i la seva propietària, que es preveuen que reprenguin el pròxim 30 de setembre, cosa que podria condicionar el retorn de l’obra al museu madrileny. Un acord sobre el qual es negocia des de l’any 2011. En una entrevista concedida fa uns dies al diari espanyol ABC, Carmen Cervera ja apuntava a la possibilitat que el quadre es pogués veure al país. La data, en tot cas, està per veure.

tracking