PANDÈMIA MUNDIAL

Només el 20% dels hotels obren el cap de setmana

El gruix del sector obrirà a partir de l’1 de juliol per acabar les suspensions temporals de contracte a final de mes

Només el 20% dels hotels obren el cap de setmanaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només el 20% dels establiments hotelers es reactiven aquest cap de setmana. Així ho va afirmar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, que va manifestar que preveuen tenir una ocupació del 24,02%. “Aprofitant l’obertura de les fronteres i la lliure circulació una dotzena d’allotjaments han decidit obrir les portes per començar a adaptar l’hotel als visitants i veure quin és el seu comportament després d’aquest període de tancament provocat per la pandèmia del coronavirus”, va indicar Pujol. Tanmateix, va puntualitzar que la previsió es basa en el nombre de reserves que tenien els establiments ahir i que “el factor última hora pot fer variar les xifres una mica, passant de 24 a 27 o 30, amb molta sort”. El director de la UHA també va expressar que la majoria dels establiments obriran entre l’1 i el 3 de juliol, per acabar el mes amb ERTO i recuperar després entre el 80% i el cent per cent dels treballadors que tenen contractats.

Així mateix, la presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra, Cristina Canut, va indicar que “els associats estan esperant al dia 1 per treure les suspensions temporals de contracte i obrir les portes dels establiments”. “El juny és un mes fluix i tranquil, els propietaris estan preparant els protocols i les mesures de seguretat per tornar a l’activitat amb totes les garanties”, va dir Canut.

Al seu torn, Àlex Ruiz, el president de l’Associació d’Apartaments Turístics del Principat, va comentar que arran de la Covid-19 “la gent està a l’expectativa per saber què passa, si hi ha algun rebrot o tot torna mitjanament a la normalitat. Estan esperant a veure com van aquests primers dies i si tenen afectació en la xifra de contagis”. Per aquest motiu, va explicar que el nombre de reserves per a aquest cap de setmana se situa prop del 15%, “un percentatge molt baix”.

Previsions per a l’estiu

Les tres entitats d’allotjaments turístics del Principat van destacar que el mes de juny acostuma a ser del més dèbil pel que fa a visitants, ja que fins que els infants no acaben l’escola i les famílies agafen vacances no solen desplaçar-se i anar de viatge. En aquest sentit, tenen grates esperances per a la temporada d’estiu, entre el juliol i l’agost. “El gran volum de reserves el tenim a partir de la segona setmana del mes vinent, que és quan comencen a arrencar la feina i la gent s’anima a visitar el país. Fins i tot a hores d’ara ja tenim uns quants hotels amb quasi el cent per cent de l’aforament complet per a l’agost”, va manifestar.

En la mateixa línia, Ruiz, va exposar que els establiments estan realitzant ofertes per incentivar l’arribada de visitants durant el juliol, ja que “de moment està costant bastant, només tenim un 40% d’ocupació previst”. D’altra banda, va apuntar que a l’agost “la situació millora bastant i ara mateix ens trobem amb un percentatge d’entre el 65% i el 75%, sense tenir en compte el gruix de sol·licituds d’última hora que ens poden arribar”. El president de l’Associació d’Apartaments Turístics també va posar en relleu que “les reserves que tenim de moment no baixen dels quinze dies i, fins i tot, arriben als 25, aquest any els visitants concentren les vacances en un sol lloc i Andorra invita a visitar-la i passar-hi una temporada en família”. I va destacar que les campanyes realitzades per Andorra Turisme i el Govern per incentivar el turisme local “estan sent molt positives i ja veiem els resultats”.

Per la seva banda, Pujol va comentar que a partir de la segona quinzena de juliol la UHA espera tenir “un gruix interessant de clients als establiments. La setmana passada teníem una previsió del 27% per al mes vinent i per a l’agost d’un 37%, però considerem que durant les pròximes setmanes les xifres poden anar en augment i recuperar una mica el que hem deixat d’ingressar durant els darrers mesos”. D’aquesta manera, va expressar que malgrat que “els números no són els millors que podríem tenir, hi ha diversos establiments que no tenien clar si obrir les portes o no i finalment han decidit rebre visitants i donar vida al negoci”. Tanmateix, va argumentar que el bon temps “potser ens deixa allargar la temporada fins al setembre i compensar el mes de juny”.

tracking