pandèmia mundial

La policia notifica als temporers de Canillo que tenen vuit dies per marxar

Els agents incoaran una proposta d’expulsió al ministeri si identifiquen treballadors irregulars

La policia notifica als temporers de Canillo que tenen vuit dies per marxar del paísFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de policia va realitzar ahir una intervenció a la parròquia de Canillo per detectar i controlar els temporers que encara s’allotgen a la parròquia. Els agents van donar un primer toc d’avís als treballadors i els van indicar que en un període màxim de vuit dies han d’abandonar el país. En el supòsit que passat aquest termini la policia identifiqués algun treballador irregular, incoaran una proposta d’expulsió administrativa del Principat, la qual haurà de ser validada i signada pel ministre d’Interior, Josep Maria Rossell.

Tanmateix, fonts del comú canillenc van informar al Diari que el cos d’ordre va realitzar l’actuació per compte propi, “des de la corporació no ho hem sol·licitat en cap moment, al contrari, encara seguim mantenint la prestació d’allotjament a diversos treballadors temporals, concretament dimecres en quedaven dos a la borda de Meritxell i dos més al casal de Sant Serni, els quals vam traslladar a establiments d’Ensisa”.

En aquest sentit, van manifestar que des del comú es van proposar donar un cop de mà a les persones més vulnerables i als temporers, “i això és el que hem fet, nosaltres hem complert la nostra tasca”. Així, van comentar que la corporació comunal no té previst demanar explicacions al cos d¡ordre, ja que “la policia actua per compte propi i entenc que deuen tenir el seu protocol”.

Cal recordar que arran de l’arribada de la pandèmia del coronavirus i la consegüent aturada del sector econòmic, els temporers es van quedar sense feina i el Govern va haver d’habilitar diverses pròrrogues del permís de residència, fins al 15 de juny amb un marge de vuit dies, fins al 22, per assegurar que en el cas que els passés alguna cosa poguessin tenir cobertura sanitària a través de la CASS. Igualment els diversos comuns on residien els treballadors també van activar diverses mesures per facilitar la seva estada al país proporcionant allotjament i aliments. Tot i això, amb la restricció de l’executiu i l’augment del nombre de vols de repatriació a les seves llars, la majoria de temporers ja han abandonat les parròquies on residien i els que queden tenen vols programats durant el mes vinent.

tracking