Art

El 'Mata Mua' s'exhibirà a partir de dimarts al Thyssen

El museu anuncia la presentació del famós llenç que va sortir de Madrid

El 'Mata Mua' s'exhibirà a partir de dimarts al Thyssen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carmen Cervera ja ho va anunciar en una entrevista publicada fa pocs dies al diari espanyol ABC, el Mata Mua podria exhibir-se a Andorra durant l’estiu. Ahir el Museu Carmen Thyssen Andorra va confirmar la presentació, dimarts, del llenç a càrrec del director artístic i conservador de la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, Guillermo Cervera. No ha transcendit, però, fins quan s’exhibirà l’obra de Paul Gauguin al país. Es tracta de la joia de la col·lecció de la baronessa, un llenç valorat en 40 milions d’euros pintat el 1892, i que ha protagonitzat el darrer desencontre entre Cervera i el govern espanyol per la continuïtat de la seva col·lecció pictòrica a Madrid.

El 8 de juny el Mata Mua va sortir de la pinacoteca de la capital espanyola, en principi, sense rumb conegut. Es va confirmar, però, que el destí era el Principat. Ho va fer conjuntament amb Cavalls de carreres en un paisatge (1894), de Degas; Martha McKeen de Wellfleet (1944), de Hopper, i El pont de Charing Cross (1899), de Monet, després d’obtenir per silenci administratiu el permís d’exportació de les obres. Planava sobre la decisió si darrere de la sortida hi havia la intenció de vendre les obres. Cervera va assegurar a l’entrevista a l’ABC que el Mata Mua no es venia i en relació amb la tornada o no a Espanya que “si no vull, no torna. Segurament, el prestaré per a una exposició al museu d’Andorra. Podria ser aquest estiu”. I així es va confirmar ahir.

En l’actualitat el museu escaldenc exhibeix la mostra Influencers en l’Art. De Van Goyen al Pop Art. L’obra de Gauguin serà la més valuosa exposada mai.

tracking