reportatge

“Yeepa, ho he trobat!”

Júlia Baudin ha creat una plataforma que connecta les empreses del país, amb les seves ofertes i esdeveniments, amb els residents i els turistes.

“Yeepa, ho he trobat!”J. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenir-ho tot a l’abast i trobar tot allò que es desitgi. Amb aquesta finalitat ha nascut Yeepa, una app-web creada per l’andorrana Júlia Baudin que connecta des d’un mateix lloc i a l’instant les empreses del país amb els clients andorrans i els turistes de proximitat i dona a conèixer la seva oferta i els esdeveniments associats.

La plataforma es basa en tres grans eixos: en primer lloc, és una guia d’empreses pràctica i visual on es pot trobar qualsevol servei; d’altra banda, és una web-app on les empreses poden publicar les seves ofertes i promocions i, finalment, permet que institucions, empreses i entitats publiquin esdeveniments socials, culturals i comercials que organitzin. D’aquesta manera, Yeepa vol esdevenir una guia pràctica per trobar qualsevol servei o producte que es necessiti, alhora que concentra les diferents ofertes comercials o de feina i manté la ciutadania al dia dels esdeveniments que s’organitzen al país.

“Si algú arriba nou a Andorra, sigui com a turista o resident, podrà trobar tota l’oferta cultural a un mateix lloc”, comenta Baudin. “Trobar un lampista, saber quina és la carnisseria més propera si algú acaba d’arribar a Andorra o conèixer l’oferta d’oci i els esdeveniments programats al país deixarà de ser un maldecap perquè tota la informació estarà concentrada en el mateix aplicatiu”, afegeix, per valorar que “és una eina pràctica i econòmica”.

Baudin, que és llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, explica que la idea va sorgir fa prop d’un any i mig i que ja fa unes setmanes que està en funcionament. Respecte a com se li va ocórrer crear Yeepa, exposa que neix després de veure un anunci on apareixien les tarifes per publicitar-se, unes tarifes que li van semblar elevades, de manera que va decidir fer un estudi de mercat: “La publicitat a Andorra és força cara i crec que totes les empreses haurien de poder publicitar-se i arribar a tothom.”

La plataforma permet compartir i guardar com a favorits les ofertes, esdeveniments i anuncis d’interès. A més, es poden consultar les publicacions per categories, geolocalitzant-les en el mapa o amb paraules clau. Yeepa també pretén dinamitzar l’economia del país i, quan es passa a prop d’un establiment associat, envia una notificació amb les ofertes. A més, és una web-app que es pot consultar offline i que ofereix la informació en català, castellà, anglès i francès.

tracking