pandèmia mundial

La Massana aprova destinar 50.000 euros a incentivar el comerç local

És una de les principals mesures del pla de racionalització econòmica aprovat pel comú

La Massana aprova destinar 50.000 euros a incentivar el comerç localCOMÚ DE LA MASSANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana va aprovar, en la sessió del consell sabut d’ahir, destinar 50.000 euros al foment del comerç local. La cònsol major de la parròquia, Olga Molné, va dir que “és una mesura que vol reactivar el comerç local”. Sobre com la desenvoluparan, Molné va exposar que “es faran arribar una sèrie de vals a les famílies de la parròquia, que tindran descomptes per comprar en establiments de la Massana”. Pel que fa a l’import, la cònsol va dir que “és un primer import, però si funciona bé no descartem que es pugui ampliar”.

En el mateix marc de mesures de racionalització econòmica, Molné va dir que els cònsols i els consellers del comú es rebaixaran el sou “en la mateixa mesura del que es farà al Consell General. Ho fem així perquè pensem que hem d’anar tots a l’una”. Així doncs, s’aplicarà una rebaixa del 15% als cònsols i del 10% als consellers, tal com preveu la llei que s’ha de votar avui. A més a més, la cònsol major va explicar que “des de l’inici de la pandèmia els consellers i els cònsols vam acordar crear un petit fons de solidaritat a la parròquia, que hem anat dotant cada mes i amb el que cadascú ha pogut aportar”.

Sobre el destí que tindran aquests diners, Molné va dir que “seran per ajudar famílies de la parròquia que estiguin en una situació complicada i que, per exemple, no puguin fer front a activitats dels nens a l’estiu”. La màxima responsable de la corporació massanenca va exposar que “ara també obrim el fons a treballadors que hi vulguin fer aportacions. Molts ens han demanat poder fer-ho”. En el mateix pla, el comú va negociar amb Doppelmayer Arrendaments, per tal de poder endarrerir un any el darrer pagament del telefèric de Pal Arinsal. Així doncs, després d’arribar a l’acord amb la societat, la darrera meritació restant es va traslladar fins al maig del 2021. Igualment, el consell de comú va ratificar i allargar el termini de les cessions efectuades pel comí a favor d’EMAP i la suspensió del cànon.

El pla de racionalització anunciat es completa amb la possibilitat que els treballadors comunals puguin fer jubilacions anticipades, així com no cobrir les vacants per al 2020.

Llei de finances

El consell també va aprovar el text de la nova Llei de finances comunals. Un fet que faran totes les corporacions com a pas previ a presentar-la al Consell General.

tracking