Pandèmia mundial

La majoria dels temporers deixen els allotjaments cedits

Canillo i Ensisa ajudaran casos puntuals que marxen a principi de juliol

La majoria dels temporers deixen els allotjaments ceditsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran majoria dels temporers que residien en allotjaments facilitats pels comuns, a causa del tancament de fronteres provocat per la pandèmia de la Covid-19, ja han abandonat els llocs on residien. Així ho van confirmar fonts dels comuns d’Encamp i Canillo.

En aquest sentit, fonts properes al comú de Canillo van dir al Diari que “vam parlar amb ells per dir-los que durant els pròxims dies haurien d’abandonar els allotjaments, ja que s’havien flexibilitzat les mesures. I la veritat és que la gran majoria ja han marxat i només queden casos puntuals i específics”.

En aquest sentit, va confirmar que hi havia tres persones a l’alberg del Casal Sant Cerni i tres més a la borda de Meritxell. Les mateixes fonts van indicar que “d’aquests dos se’n van ja durant les pròximes hores; els altres quatre casos són especials perquè han de creuar a Espanya o viatjar al seu país com Veneçuela, i no ho podran fer fins al juliol. Conjuntament amb Ensisa, que també té un cas d’una persona que ha de tornar a Rússia i que de moment no pot fer-ho, hem trobat la manera de poder ajudar-los fins que puguin marxar i retornar a casa seva”. Finalment, van dir que “després del volum de temporers que hem gestionat, no hi ha hagut cap problema amb els allotjaments i tot s’ha pogut fer correctament”.

Per la seva part, la cònsol major de la parròquia encampadana, Laura Mas, va dir que “nosaltres dilluns vam facilitar l’última partida d’ajuda d’aliments als temporers que queden a la parròquia; perquè ja els vam comunicar que a partir del 30 de juny haurien de marxar i no hi hauria més ajudes”.

El ministre portaveu, Eric Jover, també es va referir a la situació dels temporers durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. Jover va exposar que des de la policia seran “especialment sensibles” amb els temporers que tenen previst tornar al seu país d’origen els dies vinents i ja no se’ls ha renovat el permís d’Immigració en aixecar-se les restriccions de mobilitat internacional. “Pot haver-hi gent que hagi contractat un viatge d’avió els propers dies”, va dir Jover, que va advocar per deixar un marge de temps perquè segueixin al territori fins poder completar la seva sortida.

tracking