Inversions

Vall Banc compra Argenta per entrar al mercat espanyol

L’empresa d’assessorament opera per un valor de 100 milions d’euros l’any

Vall Banc compra Argenta per entrar al mercat espanyol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Vall Banc ha entrat dins el mercat financer espanyol amb la compra d’Argenta Patrimonios, una empresa d’assessorament professional amb seu a Barcelona. La companyia realitza operacions per un valor de 100 milions d’euros anuals, segons va recollir ahir el diari espanyol Expansión. Aquesta compra, d’import desconegut, és la primera del banc andorrà a l’estat veí del sud. Vall Banc vol aprofitar el coneixement d’Argenta Patrimonis per impulsar el negoci a Espanya.

El mitjà espanyol també va informar que l’entitat bancària té la voluntat de consolidar-se al mercat andorrà i a l’espanyol, per preparar-se davant la previsible consolidació del sector al Principat. Vall Banc va tancar l’exercici del 2019 amb uns beneficis de dos milions d’euros i els recursos de clients de l’entitat van assolir més de 2.000 milions d’euros, un 6,6% més que l’any anterior. Així mateix, la solvència de l’entitat bancària va ser del 21% i tenia una ràtio de liquiditat del 421%. I els actius líquids que tenia l’exercici anterior sumaven un total de 517 milions d’euros.

JC Flowers, el propietari de l’entitat bancària, és un fons amb seu a Nova York, als Estats Units, que està especialitzat en el sector financer i que des del 1989 ha realitzat inversions per més de 15.000 milions de dòlars, que suposen 13.400 milions d’euros. Entre altres companyies empresarials, al seu dossier hi figuren entitats com Hamburg Commercial Bank, OneSavings o Jefferson Capital.

L’empresa d’assessorament

Argenta Patrimonis és una empresa d’assessorament financer professional que es dedica a realitzar recomanacions i proporcionar consells per ajudar els seus clients a prendre les decisions òptimes en la planificació a mitjà i llarg termini del seu patrimoni financer. Entre les especialitats de la companyia es troben l’assessorament professional a particulars i empreses i el coaching patrimonial, que duen a terme amb un equip de professionals qualificats. En aquest sentit, tal com figura a la seva pàgina web oficial, la filosofia del grup es basa en diferents valors, com ara la preservació del capital, el coneixement dels clients, la responsabilitat, l’anàlisi i la confidencialitat. La firma està liderada per Juan Manuel Casanovas.

tracking