celebracions

La flama del Canigó arriba a Andorra la Vella

Els bombers han recordat a través de les xarxes socials la importància de ser prudents amb l'ús dels petards

La flama del CanigóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La flama del Canigó ja és a Andorra la Vella. Els monitors d'AINA han anat fins a la frontera hispanoandorrana per a recollir-la, ja que arran de les mesures per la pandèmia de la Covid-19, hi havia incertesa sobre si la flama podria entrar al país com d'altres anys. L'acte, que s'ha celebrat a les sis de la tarda a la plaça del Consell General, ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la Síndica general, Roser Suñe, la subsídinca, Meritxell Palmitjavila, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol.La síndica general ha llegit el tradicional manifest posant especial èmfasi en la situació viscuda al país arran de la pandèmia del coronavirus i fent menció a la flama del Canigó que "a banda de simbolitzar el foc també s'entén com un signe d'esperança per tornar ben aviat a la normalitat i que l'any vinent la festa torni al que era". Així, la cònsol major de la capital, ha manifestat que "és un honor poder tenir la flama exposada fins demà al vestíbul de la Llacuna, sobretot en un any com el que hem viscut".

Pel que fa a les fogueres, Escaldes-Engordany és l'única parròquia que aquesta nit l'encendrà, al pàrquing de les Nacions Unides. La celebració, organitzada per la Unió Proturisme, s'iniciarà a les 23.30 hores amb la lectura d'un manifest i posteriorment es procedirà a cremar-la i es repartirà coca entre els assistents, que hauran de complir amb les normes de distanciament i d'higiene. Els altres comuns van decidir no programar esdeveniments per a la revetlla arran de la pandèmia i només hi haurà actes simbòlics, alguns espectacles infantils i castells de focs.

El cos de bombers també ha fet un recordatori a través de les xarxes socials sobre les conductes que no s'han de dur a terme mentre es manipulen petards. En aquest sentit, s'alerta de la importància que els adults vigilin als infants, que no s'han de llençar a zones boscoses ni contra algú, que no s'han de guardar a les butxaques, i que no s'han d'encendre dins les cases. Així mateix, els bombers recorden que els menors han de manipular petards adequats a la seva edat, que mai s'han de subjectar amb les mans i que no s'han de situar a prop de la cara ni del cos. Per a qualsevol urgència, els cos de bombers està disponible telefònicament a través del 112 i del 118. En aquest sentit, el ministre portaveu, Eric Jover, també ha fet una crida a la prudència als ciutadans durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, sobretot per l'ús del gel hidroalcohòlic per a desinfectar les mans i la pirotècnica.

Foguera Escaldes

tracking