Pandèmia mundial

Els padrins d'Andorra la Vella tornen a cultivar els horts

El comú reobrirà dijous les cases pairals, el camp de petanca de la plaça del Poble i el menjador per a gent gran a l'Hostal Calones

Horts MarginedaComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de padrins d'Andorra la Vella han començat avui a cultivar de nou els horts situats a laMargineda, un projecte liderat per la Fundació Reig. L'inici de la temporada s'ha retardat per la pandèmia i a les parcel·les s'hi han dipositat dispensadors automàtics de gel per a les mans i material per desinfectar les eines de treball. Així mateix, tothom ha d'accedir amb mascareta i guants i s'ha establert un sistema de torns de treball setmanals per tal que els padrins no coincideixin.Lacònsol major,ConxitaMarsol, ha visitat les parcel·lesacompanyadaper la consellera de Social, Meritxell Pujol, i s'ha trobat amb els usuaris que participaven en una reunió informativa sobre els protocols de seguretat establerts.Marsolha constatat que molts padrinstenienganes de començar a cultivar, tot i que la temporada no serà gaire productiva a causa del retard en l'inici d'aquesta.

Reobertura de les cases pairals

El comú també reobrirà a partir de dijous les cases pairals, el camp de petanca de la plaça del Poble i el menjador per a la gent gran situat a l'Hostal Calones. La reactivació dels serveis implicarà seguir els protocols definits i validats per les autoritats sanitàries. Així doncs, a les cases pairals es controlarà l'aforament i es desinfectarà el material d'ús comunitari com les peces dels jocs de taula mentre que al menjador es distribuirà els usuaris en dos torns d'un màxim de trenta persones i se separaran els espais amb mampares.

tracking