Les restriccions de l'AFA priven Banc Sabadell de repartir dividends

El regulador financer va prendre la decisió de suspendre’n la distribució a totes les entitats per les normes adoptades durant la pandèmia

Les restriccions de l'AFA priven Banc Sabadell de repartir dividendsE. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Banc Sabadell d’Andorra no repartirà dividends entre els seus accionistes, a causa de la normativa que va adoptar l’Autoritat Financera d’Andorra el 27 de març, en el marc de les actuacions derivades de la pandèmia de la Covid-19 en què se suspenia el seu repartiment a tots els bancs. La junta general d’accionistes de l’entitat financera va aprovar ahir destinar els 10.374.980,79 euros a reserves voluntàries. No obstant això, i en el cas que es produís un canvi d’escenari el segon semestre, l’entitat plantejarà a l’AFA poder pagar tres euros per acció en concepte de dividends.

Pel que fa als resultats, el conseller director general, Josep Segura, va dir que “el resultat consolida el banc, que enguany, fa pocs dies, hem fet 20 anys. Hem de recordar que Banc Sabadell d’Andorra només treballa al país i aquests resultats són molt positius”.

Quant a l’afectació que pogués tenir la pandèmia en els comptes de l’entitat, Segura va dir que “no sabem que passarà al setembre o a l’octubre, però si no hi ha rebrots les nostres previsions no variaran gaire de les que teníem inicialment. Una altra cosa seria un escenari catastròfic, que s’hagués de tornar a confinar la població. Però aquest escenari és poc probable i, per tant, si es produís una baixada aquesta seria moderada”.

Respecte a la política del banc, el conseller director general va dir que “nosaltres som un dels actors del sistema financer i treballem per guanyar quota de mercat, i la nostra preocupació som nosaltres, el que fem és no distreure’ns amb res i donar bon servei per guanyar quota de mercat. Però, pel que fa als crèdits, nosaltres tenim una política conservadora”.

Segura va afegir que en relació amb les mesures que havia implantat el Govern “són positives perquè han permès a les empreses continuar pagant els salaris, i a la vegada que els treballadors poguessin fer front a les obligacions que tenien contretes”.

Finalment, i amb relació al soci majoritari de l’entitat, Banc Sabadell, el conseller director general va dir que “és una força, un valor afegit que tenim i que ens pot aportar prestigi. Però és amb la nostra feina del dia a dia, amb la gestió que fem dels clients, que aconseguim créixer com a entitat. Això és el que compta, el fet de treballar cada dia per poder fer banca país”.

SEGURA DIU QUE ELS BANCS SERAN PART DE LA SOLUCIÓ DE L'ACTUAL CRISI

Josep Segura va afirmar que “en aquesta crisi, a diferència del que va poder passar en la del 2008, els bancs formarem part de la solució”. Va afegir que “els sectors econòmics no és que hagin malgastat o hagin fet una mala gestió, sinó que s’ha produït una parada de l’economia. Donarem aire”. Segura, que ara també ostenta el càrrec de president d’Andorran Banking, va valorar molt positivament l’acord del sector bancari per allargar les carències al préstec i ho va qualificar com “el tancament del cercle”. Així doncs, el president de l’ABA va dir que “Govern ha pres mesures, la primera per apagar el foc, la segona per guanyar temps i la tercera per al final de la crisi, i el que fem nosaltres és allargar terminis, sense cap cost per a l’administració”. Finalment, va dir que les mesures adoptades pel sector “les fem els bancs, per iniciativa nostra i amb consens total de les cinc entitats. El sector està fort i tenim marge per prendre més mesures si cal”.

tracking