Pandèmia mundial

Proves als contactes de l'alumna del María Moliner positiva en Covid-19

El ministeri de Salut ha confinat deu companys de classe de la jove per evitar possibles contagis

Proves als contactes de l'alumna del María Moliner positiva en Covid-19ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut realitzarà proves TMA al cercle de contactes de l’alumna de 4t d’ESO A del María Moliner que va donar positiu en coronavirus dimecres. Segons van informar des del Govern, el contagi es va detectar a través dels cribratges aleatoris que s’estan realitzant a diversos centres educatius. En el moment de la prova la jove de 16 anys no mostrava símptomes d’infecció i a hores d’ara roman aïllada al seu domicili. Tanmateix, l’executiu va informar que fins al moment s’ha aïllat un total de deu persones que podrien haver estat contagiades i n’han informat vuit que pròximament se’ls realitzarà la prova de TMA. Tot i això, el ministeri segueix realitzant l’estudi epidemiològic de l’estudiant per tancar el cercle de possibles contagis i també té controlat el seu nucli de convivència, companys d’aula i el docent.

Des del centre educatiu s’ha seguit el protocol de desinfecció establert per evitar un rebrot de la pandèmia a través del contagi de més alumnes. Així, l’equip de neteja de l’Institut María Moliner ha treballat intensament per esterilitzar tots aquells espais on la jove va desplaçar-se. No obstant això, i tal com va avançar ahir el Diari, el centre no ha adoptat més mesures en l’organització, ja que des de la direcció es va notificar al professorat que la resta de classes “podran continuar amb la seva activitat sense cap problema” i tampoc es modificaran horaris ni reunions d’avaluació exceptuant els exàmens previstos per al grup de la noia afectada.

Quant a l’actualització de les dades sanitàries, des de l’inici s’han confirmat 855 casos de la Covid-19 al Principat, 11 dels quals resten actius i 792 s’han recuperat. Dels pacients que encara no han estat donats d’alta, set resten ingressats a planta a l’hospital i també hi ha dos sanitaris en aïllament domiciliari. En total hi ha hagut 52 defuncions.

tracking