Pandèmia mundial

La Xina dona per controlat el brot de Covid

El país porta registrats 158 casos positius però l’epidemiòleg Wu Zunyou assegura que ja s’ha assolit el pic de contagis

La Xina dona per controlat el brot de Covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina va donar per controlat ahir el brot de coronavirus que pateix des de fa una setmana i que fins al moment ha causat 158 contagis confirmats. En una roda de premsa, l'epidemiòleg en cap del Centre xinès de Prevenció i Control de Malalties (CDC), Wu Zunyou, va declarar que el focus va aconseguir el pic dissabte passat. L’origen del virus aquesta vegada va ser a Pequín, al mercat de Xinfadi. En aquest sentit, les autoritats del país van reconèixer que cal millorar “urgentment” la situació d'higiene als mercats i en la cadena de subministrament. Amb aquesta situació, la ciutat de Pequín ha intensificat les proves per detectar possibles nous contagis i totes les persones que han estat al mercat des del 30 de maig o han tingut contacte amb algú que hi ha estat han d'estar aïllades durant 14 dies.

Malgrat això, i tenint en compte que al llarg dels pròxims dies encara s'aniran confirmant nous casos, “la transmissió del virus està sota control, amb la qual cosa la corba s'anirà aplanant a poc a poc. El brot està controlat”, va dir Wu. “Pequín ha actuat ràpid per a minimitzar-ho en la mesura que sigui possible”, va afegir.

L'ocorregut a Pequín integra la nova normalitat a la qual caldrà acostumar-se. De fet, la possibilitat d'un brot, va aclarir Wu, era “previsible” i podria haver sorgit “en qualsevol altre lloc”.

També l’epidemiòleg xinès va indicar que “encara calen més recerques, però crec que aquestes condicions fan que el virus pugui amagar-se i sobreviure”. I va afegir que “l'any passat, quan van començar els casos a Wuhan, els experts vam sospitar que els animals salvatges en podrien ser la causa”.

Un altre dels països afectats ara mateix per un brot de covid-19 és Alemanya, quan en un escorxador i una planta d'empaquetat a l'estat federat de Rin del Nord-Westfàlia, a l'oest d'Alemanya, s’han registrat més de 650 contagis i hi ha 7.000 persones en quarantena. L'empresa a la qual pertanyen tant l'escorxador com la planta d'empaquetat va detectar el primer positiu la setmana passada. Malgrat el nou brot detectat, l'Institut Robert Koch, que gestiona la pandèmia, apunta que es tracta d'un fet puntual i nega un rebrot de la pandèmia. De fet, no és el primer brot que es detecta en indústries càrniques a Alemanya. Al maig se'n va detectar un a un escorxador a Schleswig-Holstein, amb 130 positius entre treballadors i els seus familiars, i un altre a l'escorxador de Baden-Württemberg, on també es van detectar 450 positius. Tot i això, com a mètode de prevenció, les autoritats han decretat el tancament de les escoles i han demanat el tancament immediat de l'escorxador, com també de la planta d'empaquetat.

tracking