mobilitat

L'obertura de la mobilitat a Catalunya no genera cues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera jornada per accedir a Catalunya sense restriccions de mobilitat no va generar cues a la frontera hispanoandorrana. El servei de Mobilitat va informar el Diari que tan sols es van formar petites retencions a mitja tarda fins a la rotonda de la depuradora, les quals van coincidir amb la tornada a casa dels treballadors transfronterers al Principat. De la mateixa manera, durant el cap de setmana el servei tampoc espera grans cues de vehicles que vulguin accedir al país veí del sud.

D’altra banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va anunciar ahir el final de la fase 3 al territori català i el seu pas a l'anomenada "nova normalitat". D’aquesta manera, l’executiu català permet la mobilitat per tota la comunitat autònoma, i els andorrans i residents comunitaris que ho desitgin tenen total llibertat de moviment per tot el territori català, després que l’executiu decidís aixecar les restriccions de mobilitat a la frontera hispanoandorrana el divendres 12 de juny.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va dir que una de les novetats d'aquesta etapa és que el govern espanyol "no marcarà els percentatges d'aforament com a norma general".

tracking