Pandèmia mundial

Encamp obrirà el Funicamp el 4 de juliol i tindrà 11 circuits de BTT

S’aprova un nou calendari fiscal que dóna fins a 90 dies per al pagament voluntari de les taxes

Encamp obrirà el Funicamp el 4 de juliol i tindrà 11 circuits de BTTE. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp va anunciar ahir que s’avança la data d’obertura del Funicamp i que, entre les diferents activitats que es preveuen per a la temporada d’estiu, hi haurà nous circuits per a BTT. Així ho va exposar el conseller encarregat de la cartera de Turisme, Josep Maria Marot, que va afirmar que “a partir del 4 de juliol, la intenció és que hi hagi disponibles els diferents circuits de BTT”. En relació amb una possible competència amb la Massana, Marot va exposar que “nosaltres bàsicament ens centrem en les modalitats de cros country i d’enduro, que són les que majoritàriament practiquen els ciclistes que no són professionals”.

En relació a l’obertura el 4 de juliol del Funicamp, el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, va exposar que “que s’hagi pogut avançar és mèrit del conseller de Turisme, encara que ell no ho dirà. Hem de recordar que sense aquestes gestions amb Saetde i que han arribat a bon port, l’obertura del Funicamp era sempre entorn al 22 de juliol”.

Pel que fa als circuits, el conseller de Turisme va explicar que “estem treballant perquè els 11 circuits estiguin ja tots operatius i senyalitzats per al 3 de juliol. Hem de recordar que són més de 90 quilòmetres de rutes”. No obstant això, va apuntar que “en el cas que algun no estigués completament acabat, estaria en els propers dies, però la intenció es que estigui tot enllestit”.

A més a més, el consell del comú va aprovar el nou calendari fiscal. En aquest sentit, l’acord preveu que s’ampliï el termini de pagament voluntari durant 90 dies, en què els usuaris podran fer els seus respectius pagaments, i s’endarrereixi el pagament de les taxes. A banda del nou calendari, el punt del consell va incloure una reducció del 20% de l’impost de radicació i de la taxa d’higiene de radicació, corresponent als comerços i empreses.

ENFRONTAMENT ENTRE LA MAJORIA I EL PS PER LES MESURES DE FOMENT DEL LLOGUER

Un altre dels punts que va abordar el ple va ser la rebaixa del percentatge de cessió obligatòria, que ja havia anunciat la cònsol major, Laura Mas, a inici de setmana. Sobre aquest punt, el PS va criticar que “és una mesura que no té efectes a curt termini i caldria que es fessin molts edificis perquè tinguessin un impacte real en els preus de lloguer de la parròquia”. A més a més, David Rios va afirmar que “nosaltres creiem que caldria que s’establís un preu de referència, i que es premiés els propietaris que s’hi situessin, més que no pas la seva mesura, que només beneficia els propietaris que vulguin construir”. La rèplica va venir per part del cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, que va afirmar que “aquí hi ha un problema de percepció. Nosaltres pensem que el mercat es regularà amb l’oferta i la demanda, i que una mesura com aquesta farà que es pugui construir amb menys costos i per tant que el lloguer sigui més assequible”. Per la seva part, la cònsol major, Laura Mas, va recordar que “aquesta és una de les propostes que ja portàvem en el programa electoral, i que l’hem treballat fins i tot des d’abans de la Covid-19”. Esther Vidal, d’Agrupament Encampadà, va votar a favor de la proposta de la majoria.

tracking