informe

La viabilitat de Naturlandia segueix sent qüestionable

La viabilitat de Naturlandia segueix sent qüestionable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Comptes ha fiscalitzat enguany els números del comú de Sant Julià de Lòria corresponents a dos exercicis. L’ens ha emès l’informe dels comptes de la corporació del 2017, ja que l’any passat no els va poder analitzar en no ser entregats a temps pel comú. També ha fiscalitzat els comptes del 2018, ja que aquests sí que han estat enviats a temps. Els dos informes arriben a la mateixa conclusió respecte a la situació de Camprabassa: la viabilitat de Naturlandia és qüestionable.

El Tribunal de Comptes recorda que la societat, tal com s’indica a l’informe del comú de Sant Julià de Lòria corresponent al 2017, ha presentat en els darrers exercicis resultats negatius i presenta un fons de maniobra negatiu de 5,4 milions d’euros. S’afegeix que l’activitat d’explotació no ha generat recursos suficients per cobrir les obligacions que li han vençut en l’exercici revisat. Tots aquests fets “podrien qüestionar la seva viabilitat futura; viabilitat que està supeditada a l’acompliment de les previsions contingudes en el pla economicofinancer i d’explotació del projecte anomenat Naturlandia i al suport dels seus accionistes”.

Quant a l’informe corresponent al 2018, el Tribunal de Comptes ha fet gairebé un copiar-enganxar de l’exercici anterior només canviant la xifra corresponent a l’endeutament. La societat ha presentat en els darrers exercicis resultats negatius, presenta un fons de maniobra negatiu de 7,9 milions d’euros i l’activitat d’explotació no ha generat recursos suficients per cobrir les obligacions que li han vençut en l’exercici revisat. Uns fets que “podrien qüestionar la seva viabilitat futura; viabilitat que està supeditada a l’acompliment de les previsions contingudes en el pla economicofinancer i d’explotació del projecte nomenat Naturlàndia i al suport dels seus accionistes”.

L’ens arriba a la mateixa conclusió quan analitza els dos exercicis. La valoració de les accions que l’entitat comunal té de la Societat Explotadora del Camp de Neu de la Rabassa, així com la capacitat de recuperar els préstecs que el comú de Sant Julià de Lòria li ha concedit, “està condicionada per la incertesa significativa sobre la capacitat de la societat per continuar amb les seves operacions, la qual vindrà determinada pel compliment del pla de negoci 2014-2038”.

tracking