x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pandèmia mundial

Incertesa pel retorn a les aules al setembre

Educació treballa en tres escenaris i es decidirà a l’inici del curs segons l’evolució sanitària
La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ahir al matí.

Incertesa pel retorn a les aules al setembre

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ahir al matí.

SFG
Actualitzada 06/06/2020 a les 06:28
El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior treballa en tres possibles escenaris per al retorn a les aules el mes de setembre. La titular, Ester Vilarrubla, va explicar ahir en roda de premsa que no es decidirà fins a l’inici de curs quina serà la manera com es podran iniciar les classes, ja que dependrà de l’evolució sanitària. “La incertesa fa que fins que no hi arribem no sapiguem en quina situació ens trobarem i com es reiniciarà”, va dir la ministra. Tot i això, va mostrar la convicció d’iniciar el curs vinent amb les màximes garanties.
La ministra va explicar que el primer escenari en el qual s’està treballant té a veure amb un retorn amb absoluta normalitat, amb canvis en alguns àmbits i augmentant la competència digital. El segon plantejament que es fa des del ministeri és tornar al confinament a causa d’un rebrot del virus. En aquest sentit, Vilarrubla va manifestar que després del tancament d’aquests mesos, ara els permetrà treballar i millorar la part didàctica i tecnològica en cas que hi hagi un repunt dels casos. “Hem de veure què s’ha de millorar tant per a les famílies com per als docents”, va manifestar. Finalment, l’últim escenari en què Educació està treballant és una situació similar a l’actual, amb consignes sanitàries que limiten els contactes. D’aquesta manera, en cas que el curs s’iniciés d’aquesta manera, la idea que va manifestar Vilarrubla és que tots els alumnes poguessin anar diàriament a les aules i no puntualment i de manera voluntària com ara. Així, la ministra va explicar que s’està treballant en la recerca de nous espais per poder organitzar els cursos i el currículum de les assignatures.

La decisió del ministeri, però, no arribarà fins just abans de l’inici del curs 2020-2021. La ministra va indicar que hi havia la possibilitat de poder començar les classes amb un escenari i que es produís un canvi. Tot i això, va assegurar que els tres plantejaments quedaran tancats a mitjan mes de juliol, abans que els docents iniciïn el seu període de vacances.
En la compareixença, la ministra també va fer una valoració positiva del retorn als centres educatius aquesta setmana, en què va informar que tenien una previsió d’uns 2.200 alumnes. Finalment, però, se n’han incorporat més de 3.000, dels quals 1.248 han estat demandes per al servei d’acollida. “La nostra voluntat és que la xifra augmenti de cara a la setmana vinent i podem dir que estem preparats, però la periodicitat amb què els alumnes hi aniran dependrà de cada centre”, va indicar Vilarrubla. Amb tot, va exposar que a final de la setmana vinent es durà a terme una nova valoració, passats quinze dies des del retorn, en què el ministeri de Salut decidirà si hi pot haver més flexibilitat en els protocols de seguretat que hi ha establerts.

 
S'INICIEN LES INSCRIPCIONS PER AL VOLUNTARIAT AL JULIOL
El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior ahir va iniciar les inscripcions dels docents que vulguin formar part d’un voluntariat durant el mes de juliol destinat a alumnes d’entre 6 i 12 anys que necessitin reforç en alguna matèria. Vilarrubla va recordar que la iniciativa havia sorgit d’un grup de docents interessats a acompanyar l’alumnat dels tres sistemes educatius que hagués tingut més dificultats per seguir el curs durant el confinament. D’aquesta manera, els alumnes de primera ensenyança que ho necessitin tindran a disposició un reforç durant els matins de juliol de 9 a 11 hores.
Els docents que ho vulguin tenen disponible un formulari al web www.infoeducacio.ad que es mantindrà obert fins al 19 de juny. “Tothom qui tingui una formació en educació, estigui actiu o no, hi pot participar”, va explicar la ministra. En la mateixa línia, el 15 de juny també s’obrirà un formulari per a les famílies que vulguin i creguin que el seu fill necessita unes classes de suport. “En funció dels voluntaris que hi hagi s’obrirà aquest servei a més o menys parròquies”, va indicar Vilarrubla. A més, va indicar que l’avaluació per veure les mancances dels alumnes es farà al setembre.
Etiquetes
Veure’n més
28
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts