Retorn de 2.200 alumnes a les escoles

Els infants han tornat aquest matí als centres després de més de dos mesos de confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles han rebut avui, després de dos mesos i mig, un total de 2.211 alumnes que han retornat a les classes amb una sèrie de mesures estrictes marcades pel ministeri de Salut, com l'obligatorietat de les mascaretes i les entrades esglaonades, entre altres. Aquesta xifra d'infants representa un 26% dels 8.576 que hi ha habitualment als centres educatius, i dels retornats 848 són del sistema andorrà, 659 de l'espanyol i 704 del francès.

Als infants se'ls ha pres la temperatura a l'arribada al centre, on han estat rebuts pels docents de l'escola per tal de mirar que se seguissin totes les normes establertes en el protocol del Govern. La jornada lectiva no ha estat com l'habitual perquè s'ha reduït pel que fa a les hores i molts dels alumnes no hi han assistit, ja que no era obligatori fer-ho, per la qual cosa les aules estaven més buides que un dia normal abans de la pandèmia. El ministeri d'Educació també ha recordat als familiars que els centres ofereixen el servei d'acollida, quesubstitueixal de guarda que hi havia actiu durant la pandèmia, i quehaacollitfins a 1.261 alumnes.

Pel que fa a Andorra la Vella, els cònsols de la capital han estat presents al carrer Ciutat de Valls per comprovar el desenvolupament de l'operativa de tornada a l'escola. Així mateix, les instal·lacions de l'escola bressol de Santa Coloma ha obert aquest matí amb 20 infants distribuïts en quatre aules, després que durant dues setmanes el servei d'escola bressol comunal s'hagués centralitzat a la dels Serradells,ConxitaMora Jordana, i en totalés donaservei a una quarantena d'infantsdintre1 i 3 anys. La ràtio per alumnes a cada aula d'aquestes escoles bressol s'ha ampliat fins a 5 alumnes i dues educadores per classe i l'horari és de 8:30 a 17:30 hores. Així mateix, els espais de lleure en horariextraescolarsque ofereix el comú d'Andorra la Vella, com la Ludoteca de Santa Coloma o el casal d'infants El Llamp, han reobert aquesta tarda amb una vintena d'usuaris.

Retorn excepcional a les escoles

Primer dia de retorn a les escoles

tracking