Espanya no registra cap mort per Covid

El ministre Ábalos obre la porta a la mobilitat entre autonomies que estiguin a la fase 3

Espanya no registra cap mort per Covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Sanitat espanyol va informar per primera vegada des que va esclatar la pandèmia provocada per la Covid-19 que cap persona havia mort per coronavirus en les últimes 24 hores, així que continuen sent 27.127, de les quals 35 han perdut la vida l’última setmana.

A més a més, l’últim balanç afegeix 71 nous contagis confirmats diumenge, el segon dia consecutiu per sota de 100. “Avui no hem rebut cap mort amb data de defunció de diumenge, la qual cosa és una dada molt favorable”, va destacar ahir en la seva roda de premsa diària el director del Centre de coordinació d’alertes i emergències sanitàries, Fernando Simón, que va advertir que la dada podria atribuir-se a “algun retard” del cap de setmana.

No obstant això, ahir es complia una setmana de vigència del nou sistema de recopilació de dades per obtenir una informació individualitzada de cada cas en les comunitats, corregir sèries i eliminar duplicats, i el ministeri va continuar avisant que encara s’estava realitzant “una validació individualitzada dels casos, per la qual cosa pot haver-hi discrepàncies” respecte a dies previs, tant dels positius com de les hospitalitzacions i morts, va informar el mateix Fernando Simón.

D’altra banda, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), José Luis Ábalos, va dir que creia que a partir del 8 de juny es podria viatjar no només entre províncies de la mateixa comunitat autònoma, sinó també entre les diferents autonomies que estiguin en la fase 3 de la desescalada.

Ábalos, però, va posar l’accent, en una entrevista a TVE, que tot dependria de l’evolució de la Covid-19, de les dades de mobilitat i de les consideracions de les comunitats autònomes. Després de recordar que el Govern no podrà mantenir les restriccions de mobilitat una vegada que acabi l’estat d’alarma, previsiblement el 21 de juny, va dir que fins llavors hi haurà comunitats que puguin entrar en fase 3 i que es “podrà establir un nivell de mobilitat dins d’una mateixa comunitats autònoma i fins i tot entre comunitats que estiguin en una mateixa fase”. En un altre ordre de coses, Ábalos va afirmar que el govern espanyol desconeixia la dimensió “exacta” del coronavirus a l’Estat veí abans del 8 de març passat, quan pensava que tots els casos registrats al país s’havien importat de l’estranger.

D’altra banda, i pel que fa a l’evolució del coronavirus al Regne Unit, les autoritats britàniques van comunicar ahir un total de 111 nous morts per Covid-19, fins arribar a un total de 39.045 defuncions confirmades pels tests en hospitals, residències i domicilis des de l’inici de la pandèmia. El ministeri britànic de Salut va informar de 1.570 nous contagis en una jornada en la qual les escoles primàries van reobrir a Anglaterra, malgrat els advertiments d’alguns científics, que van considerar prematura la desescalada duta a terme pel govern de Boris Jonshon.

Pel que fa a Itàlia, ahir va registrar la xifra més baixa de nous contagis en tres mesos, amb només 178 casos confirmats en l’últim dia, mentre que la dada de morts també es manté a la baixa, amb 69 decessos, d’acord amb les dades publicades per Protecció Civil. Amb aquestes dades de contagis facilitades ahir, la xifra més baixa des del 26 de febrer, el país suma 233.197 casos, mentre que la xifra total de morts es va situar en 33.475, després dels últims 60 traspassos, que suposen un descens respecte als 75 que hi va haver diumenge.

tracking