SANT JULIÀ DE LÒRIA

Majoral critica la minoria pel parc d'animals

El cònsol major assegura que Desperta Laurèdia està “desinformada” respecte al naixement i la cura dels osssos

Majoral critica la minoria pel parc d'animalsNATURLANDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, considera desafortunades les declaracions de Desperta Laurèdia sobre Naturlandia i afirma que el grup polític està desinformat. Ho indica en resposta a les acusacions realitzades per la minoria arran del naixement de quatre cries d’os bru al parc d’animals el febrer. “Les coses tenen el seu costat positiu i el negatiu, per una banda respecto la seva posició sobre la cria d’animals en captivitat, però també s’ha de tenir en compte que és una excepcionalitat que un exemplar adult porti al món quatre cries sanes, ja que demostra que els animals estan ben cuidats i alimentats, al contrari del que es deia fa uns anys del fet que estaven maltractats”, va indicar.

Quant a les declaracions de Desperta Laurèdia sobre la problemàtica per gestionar l’espai pels set exemplars de l’espècie, Majoral va posar en relleu que el que creu la minoria és que és mantindran al parc tots els animals i se seguiran generant costos de manutenció i dèficit per Naturlandia. “Considero que els falta informació, no sabem què farem amb els ossos, tot i això hi ha dos o tres exemplars adults que no han nascut al Principat, que són els que es van importar a l’inici, i es podrien traslladar a un altre territori”, va puntualitzar el cònsol major de Sant Julià.

D’aquesta manera, Majoral també va lamentar que donada la bona entesa entre els dos grups, la minoria no “hagi vingut en cap moment a transmetre la seva posició sobre la situació, ja que si haguessin parlat amb mi, dubto molt que fessin aquestes declaracions”. Tanmateix, va incidir en el fet que demà s’incorpora el nou director a l’ecoparc, Xabier Ajona, i “se l’ha de deixar treballar. Tenim sobre la taula un nou pla per a Naturlandia i també tenim alguna cosa pensada per als set ossos del parc faunístic”. I va demanar a Desperta Laurèdia que a banda de criticar i carregar contra la gestió del parc, “podrien aportar idees constructives per mirar de fer rendible el parc d’aventures”.

Pel que fa a la possibilitat de convertir el parc en un centre de recuperació de fauna o l’adhesió a xarxes de parcs faunístics europeus per desenvolupar projectes d’estudi i recerca a la Rabassa, el cònsol major va apuntar que “si és necessari podria ser una possibilitat que no descartem”.

tracking