x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Dos conductors multats per una cursa il·legal

La policia els sanciona amb ‘50.000 pessetes’ després que un d’ells perdi el control del cotxe i acabi bolcat a la cuneta
El vehicle va quedar bolcat al marge de la carretera.

Dos conductors multats per una cursa il·legal

El vehicle va quedar bolcat al marge de la carretera.

POLICIA
Actualitzada 31/05/2020 a les 06:27
La policia va sancionar als volts de la mitjanit de divendres dos conductors que estaven duent a terme una cursa il·legal a la carretera de la Rabassa. Els agents van multar cada un dels conductors amb 50.000 pessetes per haver infringit l’article 4 del Codi de Circulació, que prohibeix la competència de velocitat entre tota classe de vehicles o animals quan circulin per vies públiques obertes al trànsit general. “Se’ls ha multat amb 50.000 pessetes, vostè mateix pot fer la conversió en euros”, van assenyalar ahir al Diari fonts policials, que van explicar que la nit de divendres a dissabte van rebre diversos avisos de ciutadans alertant de la celebració de curses il·legals en diversos punts de la xarxa viària.
Tot i que el Codi de Circulació encara xifra l’import de la majoria de les sancions en pessetes, fa uns anys es va fer un decret per transformar en euros aquest import. La multa de 50.000 pessetes es converteix automàticament en una sanció de 300 euros. Cal recordar que el Codi de Circulació data del 1999 i que al 2014 es va fer una modificació per introduir sancions als vehicles que circulin sense equipaments de neu entre l’1 de novembre i el 15 de maig. Les multes per incomplir aquesta norma sí que consten en euros. El Govern tenia previst tornar a modificar enguany el codi i aprofitant els canvis s’havia d’actualitzar l’import d’algunes de les sancions i canviar definitivament les pessetes per euros.

Més enllà de l’import de la multa, la policia va poder retenir els dos conductors després que un d’ells va perdre el control del vehicle i va acabar bolcat a una de les cunetes de la carretera de la Rabassa. El conductor, que va sortir il·lès de l’accident, en què es van veure implicades quatre persones, conduïa un BMW. L’altre cotxe era un Ford Focus.
La policia va aprofitar l’incident per anunciar a Twitter que en els darrers dies han rebut nombrosos avisos per curses i conduccions temeràries i que abans de la Covid-19 gairebé no es produïen aquests fets. “Ens és igual que portis un Porsche o un Dacia. Si poses en perill la resta d’usuaris, et sancionarem i t’arrisques a conseqüències penals”, van advertir.

Fonts policials van explicar que aquestes curses estan protagonitzades per conductors joves, que a causa del confinament busquen la manera de treure’s el cuquet de la velocitat, ja que no poden desplaçar-se a Catalunya o França. Aquestes curses improvisades i il·legals es duen a terme a carreteres com les dels Cortals, la Rabassa, Pal o el coll d’Ordino. Són vies que tenen alguns trams on es pot circular a 90 quilòmetres per hora i d’aquesta manera és més fàcil que els cotxes agafin altes velocitats. Amb el confinament hi hagut molt menys trànsit en aquestes carreteres, fet que ha facilitat la celebració de curses. La policia s’ha vist obligada a augmentar controls.
Veure’n més
27
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts