x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Repartiment singular de pans de Canòlich

Els fidels han pogut complir amb la tradició apropant-se al pàrquing del Prat Nou durant tot el matí per recollir un pa beneït 
Els lauredians han celebrat la diada de Canòlich amb mascareta lluny del santuari

Els lauredians han celebrat la diada de Canòlich amb mascareta lluny del santuari

Els lauredians han celebrat la diada de Canòlich amb mascareta lluny del santuari

Xavier Pujol
El cap de Govern i el cònsol major lauredià repartint pans en la diada de Canòlich

El cap de Govern i el cònsol major lauredià repartint pans en la diada de Canòlich

El cap de Govern i el cònsol major lauredià repartint pans en la diada de Canòlich

Comú de Sant Julià
El cònsol Josep Majoral entrega un pa beneït aquest matí a un ciclista

El cònsol Josep Majoral entrega un pa beneït aquest matí a un ciclista

El cònsol Josep Majoral entrega un pa beneït aquest matí a un ciclista

Comú Sant Julià
La gravació dels recursos de la missa.

Un aplec alternatiu

La gravació dels recursos de la missa.

COMÚ DE SANT JULIÀ
Actualitzada 30/05/2020 a les 16:25
La celebració especial de Canòlich lluny del santuari de la Mare de Déu ha començat a les deu del matí amb el repartiment dels pans beneïts per mossèn Pepe Chisvert en un escenari diferent entre mascaretes i mesures de distanciament. El cònsol major, Josep Majoral, ha estat el primer a recollir el tradicional pa en la distribució excepcional que es fa a l'aparcament del Prat Nou, als espais que han ocupat els Stop Labs del cribratge.
La patrona laurediana es celebra de manera simbòlica aquest any per les restriccions de fer actes que apleguin molta afluència, com succeeix habitualment al santuari, i els ciutadans han acudit a peu i en cotxe a recollir  els 6.000 pans per complir la tradició. El repartiment ha comptat com es fa sempre amb la participació dels membres de la corporació laurediana, del cap de Govern, Xavier Espot, i dels consellers generals de Sant Julià de les diferents formacions, com Josep Pintat, Carine Montaner i Oliver Alís, i dels cònsols d'altres parròquies com les massanenques Olga Molné i Eva Sansa.


Un aplec alternatiu

La verge de Canòlich ha rebut 1.259 visites durant els sis dies que s’ha obert el santuari. Tots els fidels eren conscients que el d’enguany serà un aplec atípic i han aprofitat durant la setmana per anar a pregar o a posar un ciri a la patrona de la parròquia. I és que, tal com va explicar mossèn Pepe Chisvert, de Sant Julià de Lòria, la situació actual, derivada de la pandèmia del coronavirus, condicionarà la celebració d’un dels dies més especials per a la parròquia laurediana: l’aplec de Canòlich. “Seguint les recomanacions de les nostres autoritats sanitàries hem adaptat el format de la celebració d'enguany”, va indicar, per afegir que durant tota la setmana el santuari ha estat obert de manera ininterrompuda de 10 a 18 hores i atès per voluntaris i personal del comú que procurava que se seguissin les recomanacions sanitàries.
Així mateix, va explicar que la missa de Canòlich d’avui “se celebrarà a porta tancada i serà retransmesa pel Canal Lòria en el dial 168 d’Andorra Telecom per a totes les Valls d’Andorra”. A més, des de les deu del matí fins a les dues de la tarda a l’aparcament del Prat Nou es farà la benedicció de 6.000 pans, “que seran distribuïts per les nostres autoritats seguint les mateixes mesures de seguretat que s’han d’aplicar a l’Stop Lab”. En aquesta línia, des del comú van exposar que és preferible que els fidels que s’hi vulguin atansar ho facin amb cotxe. D’aquesta manera, volen seguir totes les recomanacions sanitàries indicades des de Govern per assegurar la seguretat de tota la població.

En ser preguntat sobre les dificultats que pot presentar el format televisiu de la missa de Canòlich, Chisvert va assegurar que no suposa “cap dificultat” perquè, segons va apuntar, “la comunitat cristiana és una comunitat viva. En aquest sentit, va valorar que “potser hem estat més units que mai des de la distància del confinament”.
Tanmateix, va expressar que “durant tot aquest temps de confinament cada dia hem celebrat l’eucaristia i la participació ha estat a través de la televisió, des de casa o des de les habitacions de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, o des de les diferents residències del país”. I va considerar que aquesta situació “ha estat una oportunitat virtual de poder estar units en l’oració i en la celebració de la fe en aquests moments que per a algunes famílies no han estat fàcils. La fe i l’esperança han estat pal de paller per a moltes persones en aquest moment de pandèmia”.

En aquesta línia, va remarcar que “la crisi sanitària que estem vivint està tenint unes conseqüències socials i econòmiques, tots en som conscients. Hi ha famílies més vulnerables que s’han quedat sense ingressos econòmics per la falta de treball”. De fet, des del Rebost solidari de Càritas laurediana estan atenent entre 40 i 45 famílies i els faciliten productes bàsics.
  • #4 Opus Dei
    (30/05/20 18:08)

    la dreta és la mare de ric l'esquerra és la mare del pobre i l'Església és la mare dels dos...

    Respondre
  • #3 Pa covid free
    (30/05/20 14:09)

    Aqui sembla que ya esteu tots d'acord i sabeu que era una farsa lo del covid 19 ya que el
    pa va pasar per tantes mans si que es covid free.

    Respondre
  • #2 Ida
    (30/05/20 13:23)

    Molt bona iniciativa del comu del Sant Julia de Loria  de no perdre les tradicions!!!! Els lauredians estem molt orgullosos  de haver fet una diada de canolich diferent per les circumstancies d aquest any. Bravo

    Respondre
  • #1 Festa?
    (30/05/20 10:50)

    Amb la que està caient no calia tirar coets.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts