x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

El Pas de la Casa preveu obrir gairebé la totalitat dels comerços

El sector aspira a comptar amb una gran entrada de turistes francesos dilluns vinent
Gairebé la totalitat del comerç del Pas reobrirà dilluns

Gairebé la totalitat del comerç del Pas reobrirà dilluns

Gairebé la totalitat del comerç del Pas reobrirà dilluns

Govern d'Andorra
Un establiment comercial del Pas de la Casa abans de la pandèmia.

Gairebé la totalitat del comerç del Pas reobrirà dilluns

Un establiment comercial del Pas de la Casa abans de la pandèmia.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/05/2020 a les 06:17
Amb vista a l’aixecament de les restriccions a les frontereres i l’arribada de turistes francesos, el sector comercial del Pas de la Casa enllesteix a contracorrent els darrers serrells per adaptar-se als protocols sanitaris del Govern. En aquest sentit, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va mostrar-se ahir confiada perquè la a partir de dilluns vinent puguin obrir “pràcticament el cent per cent dels comerços”.
Com a mesures de prevenció, Mas va declarar que la mascareta serà obligatòria dins dels establiments, mentre que a l’exterior el seu ús en serà recomanat tot i que el Govern està traslladant també consignes als turistes francesos perquè la duguin posada. “En la cartellera diem que la mascareta és obligatòria perquè no ens podem permetre que la gent vagi sense mascareta després de tots els esforços”, va sintetitzar la cònsol encampadana. De fet, Mas va assegurar que els establiments comercials disposaran de punts de venda de mascaretes per evitar aglomeracions a les farmàcies.

“Els comerciants estaven inquiets per reobrir però sortim d’una molt bona temporada d’hivern i han tingut fons per aguantar la situació”, va considerar la cònsol demòcrata, qui va subratllar que tots els locals del Pas “excepte tres supermercats” es van veure abocats a tancar. Sobre aquesta qüestió, Mas va dir que als establiments comercials se’ls ha lliurat un cartell informatiu on s’especifiquen les mesures preventives, així com també se’ls ha deixat constància de la prohibició de l’exposició de mercaderies.
Per la seva banda, el president de la Iniciativa Publicitària del Pas, Jean Jacques Carrié, va assegurar ser “optimista” de cara a la setmana vinent. “Fa més de dos mesos que estem tancats i l’única cosa que volem és tornar a la normalitat. Hem tingut molts problemes de caixa i ara ho estem posant tot a punt”, va sostenir Carrié, qui va declarar que l’objectiu és “trobar l’equilibri entre obrir el més ràpid possible i garantir la màxima seguretat”.

Una de les circumstàncies que sens dubte beneficien al sector comercial del Pas de la Casa és l’anunci de França d’aixecar la prohibició de desplaçar-se en un radi de menys de 100 quilòmetres. D’aquesta manera, està previst que un major nombre de turistes gals pugui aprofitar la jornada festiva de dilluns per accedir al país. “De moment no tenim gaires pernoctacions, però estem convençuts que la setmana vinent vindrà molta gent”, va assenyalar Carrié.
En la mateixa línia es va expressar el president de l’Associació de Veïns i Comerciants del Pas, Òscar Ramon, qui va destacar els esforços per tenir-ho “tot a punt”. “Tenim esperances de facturar una mica després d’estar tant de temps tancats”, va comentar Ramon. No obstant això, també va témer que l’arribada de turistes per al dia 1 resulti un efecte efervescent. “Ha passat una cosa molt estranya i és una incògnita saber quina serà la resposta després del dia 1”, va manifestar el president de l’associació.

 
PERNOCTACIONS A PARTIR DE MITJAN JUNY
El director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, va estimar que les pernoctacions al país no arribaran fins a la segona quinzena de juny. “Que obrin la frontera està molt bé perquè ens dona dues o tres setmanes per preparar-nos per a mitjan juny”, va afirmar Pujol. De totes maneres, el director de la UHA va considerar que si arriben petites reserves, aquells hotels més familiars seran els més capacitats per poder donar resposta més aviat.
En aquest sentit, Pujol va afirmar que el Pas de la Casa “és un lloc ideal” per iniciar la prova pilot ja que els turistes gals “sentiran com si Andorra fos exclusiva per a ells”. A més, va afegir que els hotels i apartaments turístics de la localitat encampadana estan focalitzats en la temporada d’hivern, raó per la qual va opinar que l’estada no serà superior a un dia.

D’altra banda, el director de la UHA va celebrar la flexibilització del protocol per al sector de la restauració després d’haver expressat les seves discrepàncies respecte als criteris de distanciament social promoguts pel Govern. Així doncs, finalment, l’executiu va publicar ahir un decret en el qual va subratllar que en una mateixa taula podran compartir espai sense haver de guardar separació les persones d’una mateixa “unitat de convivència”, inclòs tothom qui “formi part de la mateixa família o amb una vinculació molt estreta”.
  • #6 Andorra 4,5% y no 32%
    (31/05/20 08:10)

    Primero sera el pas,después el resto de comercios para cuando abran fronteras.es vuestra oportunidad de empezar de cero y no ser tan avariciosos como antes.ser humildes e inteligentes y poner precios en concordancia al igi del pais,no puede ser que nosotros mismos bajemos a comprar a España o francia porque hay productos que son mas baratos.
    Si antes queriais ganar un 10% de beneficio pues a lo mejor con un 8 o 7 va bien.la gente no es tonta,miran precios por internet(vas por la calle y siempre escuchabas lo mismo= esta igual que españa o mas caro)
    Pensar que el comercio esta cambiando pero si bajais precios pues igual lo manteneis.
    Y eso sin hablar de calidad,trato,garantia etc que eso dedicariamos 3 paginas.....
    Pensar que todo el pais le guste a quien le guste  dependemos del turismo(sino a las pruebas me remito)al menos tener un aliciente para mantenerlos.
    La gasolina mas barata en guissona(mas de lo mismo)
    Pues eso,pero si quereis seguir con vuestros precios después no lloreis 

    Respondre
  • #5 Nikitano
    (30/05/20 21:25)

    JA va dir..
    Los unicos que Dan Mala imagen Al pays es gente Como tu. I si no estas contento vete, La cuestió es quejarse.

    Respondre
  • #4 joko
    (30/05/20 19:41)

    Les Andorrans peuvent-ils aller en France?

    Respondre
  • #3 JA
    (30/05/20 16:16)

    Turismo lowcost no, peor todavía.
    Como se puede fastidiar la imagen de un país de esta forma para que se forren los cuatro de siempre.

    Respondre
  • #2 Asalariado
    (30/05/20 15:18)

    A vendre tabac, alcohol suavitzants i detergent. Turisme de nivell.

    Respondre
  • #1 DC
    (30/05/20 09:34)

    Doncs tranquilets que el limit de 100km el treuen el dia 2

    Respondre
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts