x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Espot espera que "en dies o setmanes" puguin entrar turistes des de Catalunya

El cap del Govern ha manifestat que "estem convençuts" que aviat es desbloquejarà la mobilitat des de l'Alt Urgell i la vall d'Aran
Xavier Espot ha anunciat el desconfinament general l'1 de juny

Xavier Espot ha anunciat el desconfinament general l'1 de juny

Xavier Espot en la compareixença de dilluns passat

Fernando Galindo
Actualitzada 30/05/2020 a les 15:22
Xavier Espot confia que l'entrada de visitants des de les regions sanitàries de l'Alt Urgell i la vall d'Aran sigui una realitat "en dies o setmanes" s'ha mostrat convençut que "aquest juny evidentment" es desbloquejarà la situació de tancament de l'accés des de les comarques veïnes "i podrem tornar a la normalitat", segons ha declarat en una entrevista al canal 3/24 de la televisió catalana aquest matí. El cap de Govern ha afirmat que s'estan mantenint converses bilaterals amb els executius espanyols i francès perquè els andorrans i residents puguin accedir als territoris veïns i s'ha mostrat "moderadament optimista que molt properament hi haurà un retorn a la normalitat" i ha assegurat que espera que hi hagi una evolució molt ràpida "les pròxims dies" i es produeixi aquesta obertura de les fronteres perquè la situació sanitària al Principat "és molt favorable" i equiparable a la de les comarques veïnes perquè es permeti la circulació de persones.
El cap de l'executiu ha remarcat que entén que "no és una resposta fàcil" la petició feta a Espanya perquè consideri Andorra part de les regions sanitàries properes "perquè no hi ha d'haver cap risc" perquè la demanda suposa permetre que ciutadans espanyols puguin accedir al Principat "quan la circulació dels ciutadans de la província no està garantida". I ha incidit que pel fet que "no és una resposta senzilla som perfectament comprensius que la demanda es pugui demorar uns dies" i ha destacat que Andorra sempre ha tingut molt bones relacions bilaterals amb Espanya i de veïnatge amb Catalunya "i això no canviarà".

Espot ha assenyalat que el Principat inicia a partir del juliol i l'agost "una altra temporada important" per al sector comercial i turístic "i confiem que haguem pogut tornar a la normalitat i que l'impacte no sigui tan important com si hagués durat més" temps les restriccions de mobilitats internacionals. El cap de Govern ha subratllat els avantatges del cribratge massiu recordant que el Principat "viu del turisme, de les persones que venen a pernoctar" i per això calia demostrar de forma empírica que l'epidèmia de la Covid-19 està controlada i que "som un país CovidReady" preparat per si es detecten casos de contagi.
  • #11 Comapedrosa
    (31/05/20 00:30)

    Felicitats pel titular.
    Hi podríeu afegir mesos i anys.

    Respondre
  • #10 Nikita
    (30/05/20 21:16)

    Desesperació i necessitat. va dir..
    Que dius mori de fam no home. Andorra es un pays petit. Tans bancs que I a Algo podran fe. Cuan volen u fan. La cuestió es LA voluntat de vole ferlo. Tots a quest riquets de fora instalats Al pays. Als turistes vindran Igual pocs pero vindran.

    Respondre
  • #9 Nikita
    (30/05/20 20:59)

    Que demanin ajuda a Tots Al Rics I multinational que estan implantades Al pays.

    Respondre
  • #8 Nikita
    (30/05/20 20:50)

    Un pays tan petit com Andorra. Amb tants banc. Algo podra fe. Que cuan volen I a dines.

    Respondre
  • #7 Tamarrolandia
    (30/05/20 20:49)

    Si, si.... sobretot els lleidatans que només entrar en fase 2 ja han tingut un rebrot i han hagut de tancar tot....
    Encara trigarem fins tardor.... ja ho veureu.

    Respondre
  • #6 Desesperació i necessitat.
    (30/05/20 18:06)

    Andorra a hores d'ara és un camp de refugiats, la nostra única sortida per no morir de fam és l'entrada indiscriminada de possibles contagiats.

    Respondre
  • #5 Marta
    (30/05/20 15:22)

    En pregunto quines son les condicions de seguretat amb les que obriran fronteres. Entenc que els comerços necessiten obrir, pero no podem tirar tots els esforços per la borda ara. Espero que la mascareta i tests pagats pels propis interessats en venir a Andorra estiguin a l'ordre del dia.

    Respondre
  • #4 País CovidReady
    (30/05/20 15:16)

    Els turistes poden venir i els esperen. Nosaltres no podem sortir i no crec que els importi molt als nostres veïns. És una realitat.

    Respondre
  • #3 Joan
    (30/05/20 14:37)

    "en dies o setmanes" diu, o sigui que fins al juliol res...

    Respondre
  • #2 Maria Jose
    (30/05/20 14:35)

    Cuando puedan entrar españoles también enviarán 40 policías a la frontera ? 

    Respondre
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts