L'OMS declara el continent americà nou epicentre de la pandèmia

El Brasil registra el major nombre de víctimes diàries per coronavirus, amb 1.179 en 24 hores

L'OMS declara el continent americà nou epicentre de la pandèmia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’OMS declara el continent americà nou epicentre de coronavirus. La pandèmia està desbocada, la corba continua pujant, els pics estan lluny d’arribar en la majoria de països i l’hivern austral a Sud-amèrica està molt a prop. Una situació previsible fa tres mesos, quan es van detectar els primers contagis i la resta del món ja patia el coronavirus amb força. Les perspectives no són positives, ja que les xifres poden deixar petits els dramàtics números d’Europa i Àsia.

A pesar que els Estats Units ronda les 100.000 morts i que fins ara es manté al capdavant en nombre de casos, Carissa Etienne, directora de l’Organització Panamericana de la Salut (OPS), va alertar que Amèrica Llatina està superant tant Europa com els Estats Units en el nombre diari d’infeccions. “A Sud-amèrica estem particularment preocupats perquè el nombre de casos nous reportats la setmana passada al Brasil va ser el més alt en un període de set dies des que va començar el brot”, amb 1.179 morts diàries. De fet, al Brasil més de 291.500 persones han donat positiu en les proves del virus i les xifres més recents del ministeri de Salut donen gairebé 19.000 morts per la Covid-19. “No pot haver-hi cap mena de dubte, la nostra regió ha passat a ser l’epicentre de la pandèmia”, va assegurar Etienne durant la seva compareixença virtual setmanal des de Washington davant els mitjans de comunicació. “Tant el Perú com Xile han reportat també una alta incidència, senyal que la transmissió encara s’està accelerant en aquests països”, va manifestar Etienne.

L’OMS també va anunciar ahir que el nombre de morts al món s’ha elevat a 349.095 i els casos a 5,48 milions, dels quals gairebé 2,5 milions es registraven en el continent americà. També l’organització va constatar situacions dispars a Europa, perquè mentre s’ha estabilitzat en la meitat occidental, la pandèmia encara creix als països de l’est, com Rússia, Turquia i Ucraïna. De fet, Rússia té registrats més de 379.000 contagiats, la qual cosa l’ha convertit en el primer país al continent europeu.

França ja és el tercer país d’Europa amb més morts amb coronavirus, en registrar 28.596 morts amb més de 145.000 casos, i a Espanya el nombre de casos confirmats de coronavirus ahir es va situar en 237.906, amb un augment de 182 casos i el nombre de morts per l’epidèmia al país es va elevar en els últims set dies en 38, arribant als 27.119.

tracking