Stop Violències critica l'atenció de la policia i l'hospital a les dones maltractades

El col·lectiu afirma que no s'han recollit les denúncies que fan i no s'activa el codi de violència de gènere tot i haver un part de lesions

Termini fins al 7 d'agost per a les nou places de policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Stop Violències assegura que la policia i l'hospital estan comentent "mala praxis" en l'atenció a les dones agredides pels companys per les situacions que ha pogut constatar en les últimes setmanes, segons ha fet públic en un comunicat. El col·lectiu enumera un seguit d'actuacions que atribueix a la policia que assegura han deixat desprotegides a les víctimes com anar a un domicili, aturar una agressió i "renyar" a l'home sense activar cap protocol, el que afirmen va motivar que haguessin de tornar a intervenir en altres ocasions. Una altra de les situacions que descriuen és que "no s’han recollit denúncies a les dones violentades amb excuses variades i diverses" i que no han activat protocols davant casos de vulnerabilitat per proporcionar-les un lloc per dormir"quan l’agressor les ha fet fora de casa". Stop Violències destaca que hi ha hagut dèficits en l'atenció a les dones maltractades a l'hospital perquè "s’ha activat el codi lila de forma aleatòria per uns casos i per altres no, inclús després d’haver fet un part de lesions a la dona i estant l’agressor present a la sala d’espera" i no s'ha avisat a la policia.

El col·lectiu lloa la tasca que fa l’Equip Tècnic d’Atenció a la Dona i demana més recursos al Govern perquè les dones puguin viure al Principat sense ser víctimes de maltractaments.

tracking