França treu dimarts la limitació de desplaçaments fins a 100 quilòmetres

El primer ministre gal ha anunciat la lliure circulació dels francesos pel seu país i la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha celebrat la notícia a l'espera que també ho permetin als andorrans

França es desconfinarà l'11 de maig si hi ha disciplina ciutadana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre francès,EdouardPhilippe, ha anunciat avui en una roda de premsa que la limitació de circulació d'un radi de 100 quilòmetres s'anul·la i que els francesos podran fer desplaçaments lliures pel país a partir del 2 de juny. La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha celebrat la decisió que podria incloure als andorrans, ja que el Govern està a l'espera de rebre resposta sobre la proposta que l'executiu ha fet al govern francès sobre aplicar mesures de reciprocitat entre ambdós països i ha detallat que confia que França contesti la demanda "demà o en els pròxims dies". Tot i així,EdouardPhillipeha avançat que les fronteres seguiran tancades fins al 15 de juny per als països europeus i estrangers i que, a partir d'aquesta data,estaran"a favor" d'una reobertura sense quarantena. Pel que fa a Espanya, Ubach ha assegurat que també s'ha fet arribar la proposta de reciprocitat per a la mobilitat a l'Alt Urgell i l'Aran, però que encara estan a l'espera de rebre la resposta.

La ministra també ha fet esment a l’aixecament de les restriccions a les fronteres a partir del proper dilluns i ha recordat que des del 13 de març s’han desenvolupat diverses fases que han permès l'entrada a residents d’Espanya, França i Portugal per casuístiques concretes.

Un centenar de ciutadans tornen a Andorra

La titular d'Afers Exteriors ha destacat la feina feta des del ministeri, que ja ha assistit a més d'un centenar de ciutadans que es trobaven a 35 països diferents per agilitzar el seu retorn a Andorra. Així mateix, Afers Exteriors treballa en la tornada d'una quinzena de nacionals i residents que ja tenen un bitllet fins al Principat i d'una vintena més de persones que de moment no han aconseguit els passatges, jaque la circulació i l'ofertaaèria encarasón limitades. Pel que fa als temporers, Ubach ha destacat que ja s'han repatriat més d'un miler d'ells, dels quals 768 són argentins, i ha anunciat que elspròxims dieshi ha previstos més vols.

tracking