L'Escola Andorrana oferirà el servei de menjador

Els infants del servei d'acollida també podran dinar a l'escola al mateix preu que estava fixat per a aquest curs gràcies a un acord amb una empresa de càtering

Retorn amb dubtes del menjador escolarARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Escola Andorrana oferirà el servei de menjador i els alumnes que formin part del servei de guarda d'infants també podran dinar a l'escola gràcies a un acord entre l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'Escola Andorrana (Ampaea) i una empresa de càtering. Els infants tindran assegurat els àpats al mateix preu fixat per a aquest curs, una solució que l'Ampaea ha trobat per oferir de moment, ja que segons afirmen l'empresa que els assessora en seguretat i qualitat alimetària ha desaconsellat la reobertura de les cuines per diverses raons com la manca de temps, el desconeixement del nombre total d'alumnes que utilitzaran el servei, i la dificultat d'aplicar els protocols de seguretat, entre d'altres. La única diferència serà que no hi haurà reduccions pel nombre de dies que el nen o nena no assisteixi al menjador.

Alguns dels menjadors escolars o cantines tornaran a obrir les portes dimarts vinent. Tot i això, a dia d’avui encara hi ha dubtes sobre els diferents protocols que caldrà seguir en el moment de la seva obertura, ja que el Govern està adaptant la normativa i aquesta podria variar fins a darrera hora. Així ho va confirmar la presidenta de la junta de l’Associació de pares de l’escola francesa d’Escaldes, Sonia Pachá.

En aquest sentit, Pachá va exposar que “ens sembla que han tornat a canviar els protocols; primer ens van dir que eren 1,5 metres entre nens i ara ens diuen que els nens que són del mateix grup poden anar junts, sense aquesta separació; estem pendents d’això. Perquè cada dia els protocols es van adaptant i és possible que dissabte haguem de readaptar una mica la zona en funció dels que finalment s’acabin aplicant”.

Precisament, i sobre les mesures de seguretat, la presidenta de la junta de l’Apaces va explicar que “tot el personal portarà mascareta i pantalla protectora; intentarem que els nens estiguin amb mascareta, menys per menjar i jugar, que no la portaran. És el protocol que ha donat Govern”. A més a més, i en relació amb les persones que treballaran, Pachá va dir que “el primer pas serà agafar tots aquells treballadors que tenim amb una suspensió temporal de contracte de treball i que es troben a la franja de dues hores i mitja. Després, i en funció del protocol final que sigui d’aplicació, veurem si fem alguna reducció de jornada amb la resta de personal que tenim. La nostra voluntat és poder treballar amb tot el personal que ja teníem contractat quan vam haver de tancar” a causa de la crisi provocada per la Covid-19.

En aquest sentit, l’entitat té previst celebrar demà mateix una reunió amb tots els treballadors per tal d’exposar-los les mesures de seguretat, l’equip amb què hauran de treballar així com els diferents espais que tindran disponibles. En aquest sentit, Pachá va dir que “també dins les mesures de seguretat hi ha veure com repartirem els nens. I ubicar-los en tot el lloc que l’escola ens facilita sense que es barregin. Hem d’explicar bé tot el sistema de seguretat i com funcionarà el mes de juny ja que és diferent del que es feia normalment”.

Sobre la quantitat de nens que tindran, la presidenta de l’Associació de pares de l’escola francesa d’Escaldes va comentar que “encara no ho hem tancat tot, ens queda parlar amb els directors de maternal i primària, perquè encara la xifra final no està acotada. Avui a la nit es tancaran les inscripcions per al mes de juny; tot i això, tenim una primera estimació que és amb la que hem treballat els protocols actuals. Ens van dir, al principi, que serien 78 a primària i 48 a maternal. Però no és segur”.

Finalment, i sobre el funcionament rutinari, va exposar que “estem pendents de quants nens hi haurà per cada classe, ja que, en cas que en una classe només hi hagi un alumne, ja implicarà que hi hagi una persona amb ell. De moment no podem barrejar nens entre els diferents grups”. Pel que fa als torns del menjador, Pachá va dir que “la cantina funciona amb dos torns; que vol dir que entre el primer i el segon caldrà tornar a desinfectar-ho tot i garantir les distàncies de seguretat”. No obstant això, va afirmar que “tenim clar que hem d’obrir, perquè molts pares que aniran a treballar necessitaran aquest servei. Encara que ho haguem d’adaptar el mateix dissabte, segur que obrirem”.

tracking