La Massana no cobrarà impostos fins a l'agost

El comú preveu una davallada dels ingressos d'1,6 milions d'euros per la crisi

La Massana ha tornat a celebrar una sessió presencial de comúLa Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana ha aprovat una modificació del calendari fiscal per facilitar el pagament d'impostos i taxes en la primera sessió presencial des de l'inici de la pandèmia.La corporació ha decidit que no hi haurà cap cobrament fins al mes d’agost, quan s’hauran d'abonar l’impost sobre els rendiments arrendataris i els guals i reserves especials, al setembre es facturaran l’impost sobre la propietat immobiliària i la taxa d’higiene i enllumenat i la resta de taxes es cobraran al mes d’octubre.

La crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 portarà el comú a refer el pressupost. La cònsol major, Olga Molné, ha explicat que s’estima que hi haurà una davallada dels ingressos al voltat d’1,6 milions d’euros i, a més, també caldrà tenir en compte l’aportació d’1 milió que es farà al Govern per contribuir a sufragar despeses. Molné ha afirmat que el pressupost es tancarà quan es tingui la certesa dels esdeveniments que es podran tirar endavant i en el cas de les inversions es mantindran les que siguin necessàries per al benestar a la parròquia i el comú contemplarà fer ajudes socials a les famílies amb dificultats arran de la crisi sanitària i econòmica.

El comú ha aprovat diferents modificacions relatives al planejament urbanístic de la parròquia. Entre elles una modificació del POUP entre les zones d'actuació 27 i 56 i en què, després que la comissió ho hagués considerat una modificació, el consell ha fet les modificacions escaients i ho ha aprovat amb l'abstenció de la cònsol major, Olga Molné, que ha adoptat aquest vot en trobar-se un familiar implicat en el procés. De la mateixa manera s'ha aprovat l'amliació del dipòsit de la Caubella i un ajustament relatiu a una cessió econòmica seguint el que marca la llei del sol.

tracking