pandèmia mundial

32 padrins tornen a viure a El Cedre

Els padrins viuen amb “molta il·lusió i emoció” la tornada al centre sociosanitari

32 padrins tornen a viure a el cedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Un dia de celebració.” Així descrivia la doctora Eva Heras, adjunta per a l’àrea de cronicitat i sociosanitari del SAAS, la jornada en què 32 dels residents d’El Cedre deixaven l’hotel Fènix per tornar al centre sociosanitari. Un trasllat que tant usuaris com professionals van viure amb “molta il·lusió i molta emoció” perquè, segons va explicar Heras, durant el confinament “s’han creat uns vincles molt macos”. “Els professionals sanitaris i els voluntaris de la Creu Roja han realitzat una feina excel·lent i els residents han estat molt ben atesos, han pogut parlar amb les famílies i s’han sentit afortunats”, va comentar.

La decisió de traslladar els usuaris del centre a l’hotel es va prendre arran de la detecció d’un brot de coronavirus al centre sociosanitari a l’inici de la pandèmia. I l’objectiu va ser prevenir i minimitzar l’impacte dels contagis al centre. Ara, dos mesos més tard i després que els pacients que s’estaven tractant a El Cedre s’hagin pogut ingressar a l’hospital per la baixa pressió existencial que hi ha, els usuaris han pogut tornar a les seves habitacions habituals. “Ahir a El Cedre es van viure moments de molta emoció perquè ha deixat de ser un centre Covid. Hem arribat a atendre 107 persones i hem aconseguit que la majoria se’n sortissin”, va comentar Heras. Així mateix, la doctora va aprofitar per agrair l’ajuda i el suport que van rebre al centre per part dels professionals cubans.

Actualment, a l’hotel encara hi romanen 18 residents del centre sociosanitari que seran traslladats demà. Aquesta tornada esglaonada es deu a criteris sanitaris, ja que s’han de netejar espais i garantir la seguretat dels residents. Pel que fa als padrins, Heras va exposar que “tenen moltes ganes de veure la família tot i que han fet videoconferències diàries”. Però per a les visites encara s’haurà d’esperar uns dies: “S’està treballant en els protocols amb el ministeri de Salut perquè s’hauran de determinar espais específics per fer visites, les distàncies de seguretat... Amb la tornada a la normalitat, sorgeixen aquests dubtes i és el ministeri qui marcarà les directrius.” “S’està intentant agilitzar”, va afegir.

Quant al dia a dia a l’hotel Fènix, va dir que “en l’àmbit mèdic s’ha trucat cada dia als residents i hem estat molt presents per acompanyar-los”. En relació amb els voluntaris, va afirmar que “han compartit moltes estones i històries de vida, ha estat molt maco”.

32 padrins tornen a viure a el cedre

tracking