repatriacions

Nou operatiu per tal que 180 temporers argentins tornin a casa

Un nou operatiu per tal de facilitar el retorn dels treballadors temporers argentins va sortir ahir a les set de la tarda de l’Estació Nacional d’Autobusos

Nou operatiu per tal que 288 temporers argentins tornin a casaVARADOS EN ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou operatiu per tal de facilitar el retorn dels treballadors temporers argentins va sortir ahir a les set de la tarda de l’Estació Nacional d’Autobusos. El viatge, que un altre cop va ser gestat en col·laboració entre el Govern i Ski Andorra, va traslladar un total de 180 argentins des de la capital del Principat fins a l’Aeroport de Madrid-Adolfo Suárez per tal d’agafar un vol avui mateix en direcció al de Buenos Aires-Ezeiza.

Aquest nou viatge és operat per la companyia Iberia, i encara no correspon als diferents vols que l’executiu argentí estaria preparant per tal d’agilitzar el retorn dels seus nacionals que es troben arreu del món. Cal recordar que els vols oficials organitzats des dels consolats i de la Casa Rosada s’operen amb la companyia Aerolíneas Argentinas. En aquest sentit, fins a la finalització del mes de maig, el govern que presideix Alberto Fernández només ha previst dos vols més des de Madrid, i que per tant han d’encabir els temporers que es troben a Andorra i els que estan varats a Espanya.

Així doncs, si no hi ha canvis, els propers vols que s’operaran seran els dies 27 i 29, ambdós gestionats directament pel consolat argentí. Tot i això, el Govern del país sud-americà no ha fet encara públic el cronograma dels vols del mes de juny ni tampoc ha comunicat quantes places hi haurà per a temporers del país en els viatges previstos per aquesta setmana. Al tancament de la present edició, els treballadors temporers encara no havien rebut el correu del consolat argentí de Barcelona en què se’ls facilitava les condicions per tal de poder fer la compra del vol. Tot i això, el compte d’Instagram Varados en Andorra recordava als seus compatriotes revisar l’spam per si el mail era allí.

tracking