x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Tornen a casa un grup de 13 sanitaris cubans

El Govern ofereix un acte de comiat a l’hotel Panorama per agrair als membres de la brigada mèdica la tasca realitzada
El ministre Benazet i el cònsol general de Cuba a Barcelona se saluden a l'hotel Panorama.

Acte de reconeixement i comiat als sanitaris cubans

El ministre Benazet i el cònsol general de Cuba a Barcelona se saluden a l'hotel Panorama.

Xavier Pujol
Benazet, Ubach i Piqué a l'acte de comiat dels sanitaris.

Acte de reconeixement i comiat als sanitaris cubans

Benazet, Ubach i Piqué a l'acte de comiat dels sanitaris.

Xavier Pujol
Actualitzada 25/05/2020 a les 17:32
El Govern va dur a terme ahir un acte de comiat per als tretze professionals sanitaris cubans que van arribar al país el mes de març passat amb la resta de la brigada mèdica i que tornen a casa en els pròxims dies. L’esdeveniment va tenir lloc a les 19 hores a l’hotel Panorama de la parròquia d’Escaldes-Engordany, on s’han allotjat durant la seva estada al país per ajudar els professionals de la salut de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell a fer front a la crisi sanitària provocada per la pandèmia.
A l’acte van participar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, la titular de la cartera d’Afers Exteriors, Maria Ubach i el director general del SAAS, Josep Maria Piqué, que van agrair la feina feta i l’esforç dedicat durant aquests dos mesos als tretze sanitaris cubans que tornen al seu país d’origen. A més a més, la celebració va comptar amb la participació del cònsol general de Cuba a Barcelona, Alain González, i el cap de la brigada mèdica cubana a Andorra, Luis Enrique Pérez Ulloa. El 15 de maig passat van marxar els primers tres professionals de l’equip desplaçat al Principat.


Ruta turística

Els professionals sanitaris de l’illa caribenya també van realitzar ahir una ruta turística pels llocs més icònics i emblemàtics del Principat. L’executiu va organitzar un tour amb l’empresa que explota el servei de bus turístic. Un total de quinze professionals sanitaris van recórrer entre les nou del matí i la una del migdia indrets com la Casa de la Vall, els voltants de l’església de Canillo, el Santuari de Meritxell o la zona de Grau Roig. El viatge va estar organitzat pels ministeris de Salut i Afers Exteriors i per Andorra Turisme, amb l’objectiu que els sanitaris poguessin conèixer els punts més emblemàtics del Principat abans de retornar al lloc d’origen. Una ruta que es va seguir complint amb les mesures de seguretat i higièniques escaients per prevenir qualsevol risc de contagi per coronavirus.
Els 39 membres de la brigada sanitària cubana (12 metges i 27 infermers) van arribar fa dos mesos al Principat per donar suport a la plantilla del SAAS i cobrir les baixes provocades per la pandèmia. Els doctors són tres intensivistes, dos anestesistes, sis internistes i un hematòleg. Pel que fa a la resta de professionals de la infermeria, catorze són internistes, tres són anestesistes, un d’emergències, un de logística i vuit generalistes.

Durant la seva estada al país, la quarantena de metges i infermers de l’illa caribenya han realitzat una tasca de suport en els moments més durs de pandèmia a la Unitat de Cures Intensives a l’hospital de Meritxell i al centre sociosanitari El Cedre.
Etiquetes
Veure’n més
19
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts