Pandèmia mundial

Els maquis o les falles, noves càpsules d'història

Els maquis o les falles, noves càpsules d'història

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La iniciativa promoguda pel Centre d’Estudis Històrics i Polítics de l’Institut d’Estudis Andorrans per tal de difondre la història durant el confinament enceta demà la setena setmana i abordarà temàtiques diverses, des de la dels maquis fins a les falles o les dones i la política a Andorra. Els organitzadors van celebrar l’acollida que ha tingut la proposta, que consisteix a difondre a través del seu canal de Youtube aspectes concrets de la història del país a càrrec d’experts. Així, van assenyalar que s’han aconseguit 336 subscriptors i al voltant de les 19.000 visites.

La setmana la iniciarà David Mas, que parlarà d’Els maquis a Andorra; dimarts serà el torn de Mercè Pujol amb El pintor Josep Oromí; dimecres la temàtica serà la ramaderia dels segles IX al XI i el ponent, Josep Miró; dijous Albert Roig explicarà la tradició de les falles i, finalment, tancarà la setmana Claudine Tarrene amb Les dones i la política a Andorra.

Les microconferències es van iniciar a mitjan d’abril inspirant-se en una proposta que van iniciar els historiadors de l’Alt Urgell i batejada com Desconfinem la història. Les càpsules tenen una durada aproximada d’uns deu minuts.

tracking