Pandèmia mundial

Plans de racionalització econòmica a l'administració pública

Plans de racionalització econòmica a l'administració públicaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Funció Pública i Simplificació de l’Administració, Judith Pallarés, va manifestar ahir en roda de premsa que el Govern i les entitats que en depenen, així com les parapúbliques i els organismes participants, han d’elaborar plans de racionalització econòmica i d’ordenació dels recursos humans. Segons va informar, aquests suposaran una disminució de les partides pressupostàries de funcionament i de personal per a aquest exercici i el següent, i es prioritzarà la reubicació i la distribució del personal de l’administració pública. Pallarés va indicar que “la voluntat és que els plans tinguin en compte les estructures per anar cap a noves fórmules de funcionament, com és la digitalització”. I va afegir que la intenció és que estiguin preparats de cara a l’elaboració pressupostària del 2021.

En aquesta línia, respectant l’autonomia de gestió i les competències de cada entitat, l’executiu proposa alguns criteris que es poden aplicar, com són la modificació de les estructures organitzatives, mesures de mobilitat, l’establiment de programes de formació i capacitació o la suspensió d’incorporacions procedents d’excedències voluntàries.

Pallarés també va explicar que han consensuat amb els sindicats i la comissió de personal la constitució del comitè tècnic, “ja que així ho requeria el Tribunal Constitucional” en la sentència pel recurs que Liberals i PS van interposar contra la Llei de la funció pública la legislatura passada.

tracking