Sant Julià

El comú fitxa Ajona amb l'objectiu de “despolititzar” Naturlandia

Majoral aposta pel fins ara director d’Arcalís per liderar el parc i professionalitzar el consell d’administració de Camprabassa

El comú fitxa Ajona amb l'objectiu de “despolititzar” NaturlandiaCOMÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xabier Ajona liderarà la nova etapa de Naturlandia. El fins ara director d’Ordino Arcalís és l’aposta del cònsol lauredià, Josep Majoral, per aconseguir professionalitzar el consell d’administració de Camprabassa i “despolititzar” el parc. Ajona substituirà Enric Ordónez, que fins ara assumia la direcció executiva i estratègica del projecte de Naturlandia, a partir de l’1 de juny. La substitució a la direcció també ha comportat la destitució de Roger Vázquez, encarregat del control d’operacions del parc. Segons va confirmar el mandatari comunal, ara per ara no està previst que Ajona incorpori ningú més de la seva confiança a l’equip i la resta de treballadors es mantenen.

Els canvis tenen com a objectiu donar un nou enfocament a la gestió de Naturlandia i treballar perquè sigui un revulsiu econòmic per a la parròquia. De fet, tant Majoral com Ajona van defensar ahir que a curt termini cal assentar les bases del parc i estudiar què es pot fer per millorar-ne la gestió, amb un projecte clar i coherent. En aquesta línia, es descarten projectes com la tirolina, com a mínim en un inici. La prioritat és “reordenar i reorganitzar tot allò que es consideri que no funciona i marcar una estratègia” per al funcionament del parc, amb especial atenció als mesos d’estiu. Així ho va comentar Ajona, que veu un “gran potencial” en les instal·lacions per donar una alternativa “interessant” als turistes als mesos d’estiu. Ara per ara, però, no presenta cap projecte concret perquè primer vol estudiar l’estat del parc i les possibilitats que té, tot i que va reconèixer que ja té algunes idees en ment.

L’oposició, satisfeta amb el canvi

El conseller de Desperta Laurèdia Cerni Cairat va valorar ahir satisfactòriament el canvi de direcció de la societat. “Veiem positivament que es prescindeixi de l’antiga cúpula directiva perquè el model de parc que volien no anava amb la nostra línia”, va expressar Cairat. El conseller comunal va indicar que es reuniran amb Ajona quan prengui oficialment les regnes del càrrec a inici del mes vinent per compartir el seu plantejament i acostar posicions. “Ens agradaria que la nova estratègia sigui més respectuosa amb l’entorn i que prioritzi la qualitat del parc més que la quantitat de persones que hi van”, va remarcar, i va reiterar el seu rebuig a projectes com la tirolina. En aquest sentit, va apostar per altres tipus d’iniciatives que “donin un valor afegit”, com ara projectes pedagògics.

Ara per ara tots els implicats centren la seva atenció al mes de juliol, data en què tenen previst reobrir les instal·lacions del parc si la pandèmia ho permet. En aquest sentit, el cònsol major confia que el turisme de proximitat permetrà tenir bones xifres com a mínim al juliol i a l’agost. El moviment del comú lauredià s’emmarca en la intenció de ser més transparents, millorar la gestió i la imatge de Naturlandia i de dotar la parròquia d’un “impuls econòmic”.

EL NAVARRÈS VA ARRIBAR A ANDORRA EL 2000 I VA MARXAR EL 2010 PER TORNAR EL 2014

Ajona va agafar el comandament de Secnoa l’any 2014, quan el domini va decidir que seria el relleu de Jean-Claude Montané com a director general de l’estació d’Ordino Arcalís. El navarrès hi va arribar després d’estar lligat durant molts anys a una empresa del món de la neu de l’Argentina. Abans d’anar a l’Amèrica del sud va passar una llarga temporada al Principat. Primer a Soldeu-el Tarter (Ensisa) i després a Grandvalira, en la seva arrencada. Ajona es va formar en empreses i activitats turístiques a la Universitat Rey Juan Carlos. I va formar-se en màrqueting a Esade (2004-2005) en el tram final de la seva estada al Principat, on va arribar la temporada hivernal 1999-2000 per formar part de l’equip de recepció de clients de Soldeu-el Tarter. La temporada següent va exercir de pister i socorrista al mateix camp de neu, integrant-se després a l’equip de màrqueting d’Ensisa. Amb la integració amb Saetde i la creació de Grandvalira, Ajona va esdevenir el responsable de producte de Nevasa, d’on va sortir el 2005. Del 2006 al 2010 va ser el gerent d’operacions de l’empresa Nieves de Chapelco, als Andes argentins. Quan va ser reclutat per Ordino Arcalís participava en el disseny i producció d’indumentària tècnica de muntanya de la firma The Hut.

tracking