Un 3,2% dels ocupats treballava des de casa el 2019

L'informe d'Estadística de sobre les forces del treball destaquen una elevada satisfacció general dels assalariats amb la seva feina

Teletreball: quan l'oficina és a casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El teletreball des de casa s'ha tornat en una eina pràcticament indispensable durant l'època de confinament, però abans de l'esclat de la crisi no era molt utilitzat per la població. Concretament, només un 3,2% dels ocupats treballava des del seu domicili el 2019, tal i com destaca l'informe del Departament d'Estadística sobre les forces de treball. En aquest, s'indica que l'any passat el 73,8% dels assalariats treballaven en un local propi o de l'empresa, un 17,5% en locals o habitatges dels clients, dels usuaris o dels pacients, i el 4,7% restant a cap lloc fix. En l'informe, també es remarca que el 80% dels ocupats que viuen a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany inverteixenmenys de 15 minuts en arribar a la feina. Aquesta xifra baixa al 60% dels treballadors que viuen a Sant Julià de Lòria, la Massana i Encamp, mentre que prop del 50% dels que viuen a Canillo i Ordino tarden menys de 15 minuts.

Un altre dels aspectes destacats de l'enquesta és que en general, els assalariats del país estan satisfets amb el seu lloc de treball. Cal recmarcar que la qualitat de vida en el treball és informació subjectiva. Tot i això, l'informa assenyala que el 2019 la satisfacció mitjana dels ocupats era de 7,8 punts, una xifra similar entre les dones i els homes. En aquest aspecte, es denota que com més edat es té, mes gran és el grau de satisfacció global, així com la participació en les decisions, el grau de realització, el nivell de motivació, la flexibilitat d'horaris i l'estabilitat. En la franja d'edat dels 15 als 24 anys, la satisfacció global és de 7,3 punts, mentre que els majors de 65 anys és del 8,1.

Per altra banda,es destaca que al 19,2% dels assalariats no se’ls enregistra ni la presència ni les hores de feina, i al 38% sí se'ls hi enregistra mitjançant un supervisor, de forma automàtica o amb un altre mètode. A més, el 21,7% dels ocupats treballen sempre o sovint amb pressió de terminis.

tracking