Pandèmia mundial

Ski Andorra no tanca la porta a fer un altre vol a l'Argentina

Ski Andorra no tanca la porta a fer un altre vol a l'ArgentinaAUTOCARS NADAL-JULIÀ

Creat:

Actualitzat:

Ski Andorra, l’entitat que agrupa els diferents dominis esquiables del país, no va tancar la porta a poder realitzar algun altre vol xàrter per tal que els temporers argentins puguin tornar a casa, més enllà del que va sortir ahir i del que s’operarà demà amb Iberia. En aquest sentit, fonts properes a l’ens van explicar que “s’ha de mirar el volum de temporeres que queden al país i llavors veurem si en fem un altre o no. Però hem d’omplir un avió. Per tant, s’està valorant en funció dels temporers argentins que encara queden a Andorra. Ara per ara queda el vol del 22”.

Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en la seva compareixença d’ahir va xifrar els treballadors temporers que hi va haver durant la temporada d’hivern en “4.914, dels quals 3.000 tenien permís de residència i treball extracomunitari”. Per nacionalitats, la més nombrosa era l’argentina, que aportava 2.176 treballadors i 279 amb doble nacionalitat italiana, seguit dels xilens, amb 347. D’argentins, en quedaven al país “poc menys de 1.000 temporers. Al consolat tenen inscrites 600 persones i nosaltres més de 2.000. Hi ha un decalatge, és cert. Però hi ha moltes persones que no resideixen a l’Argentina i que fan la temporada d’hivern a Andorra i la d’estiu a Espanya”, va dir Ubach, que també va informar que al registre del Govern durant tota la crisi provocada per la Covid-19 havien omplert el formulari un total de 1.800 treballadors argentins.

En aquest sentit, cal recordar que un total de 446 temporers argentins van viatjar durant la matinada d’ahir, un operatiu que va estar format per vuit autocars de la companyia Nadal-Julià que van traslladar 290 argentins, mentre que vuit vehicles més d’Andbus en van portar fins a 156. Avui a les onze de la nit està previst que un nou comboi de vuit autocars surti de l’Estació Nacional en la mateixa direcció, amb 290 temporers més que podran ser repatriats.

tracking