Pandèmia mundial

Espanya aprova la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 7 de juny

Espanya aprova la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 7 de juny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol va tornar a aconseguir el suport a la pròrroga de l’estat d’alarma, però Pedro Sánchez va comprovar ahir al Congrés dels Diputats com diversos dels socis que van fer possible la seva investidura se n’allunyen per pactar de nou amb Ciutadans per tirar endavant aquesta votació. La cinquena pròrroga de l’estat d’alarma –fins a les 00.00 hores del 7 de juny– va tirar endavant com ho va fer la quarta, gràcies als vots favorables del partit taronja i del PNB. Però eleva la distància de Sánchez amb un partit que va ser clau en la seva investidura, ERC, amb una altra formació que fins ara havia estat incondicional en el seu suport en aquesta crisi, Compromís, i amb altres partits de l’esquerra parlamentària.

Pel que fa a les dades, el nombre de morts va repuntar fins als 95, suposant un petit increment respecte als 83 de dilluns, però es va mantenir per quart dia consecutiu per sota dels 100. Tot i això, el nombre de persones que han perdut la vida a Espanya a causa de la Covid-19 és de 27.888, amb un total de 232.555 contagis i fins a 150.376 persones que ja s’ha recuperat de la malaltia.

En relació amb l’origen del coronavirus i segons les recerques de les autoritats sanitàries neerlandeses, hi va haver una transmissió del nou coronavirus del visó a l’humà. La recerca també ha demostrat que el visó amb Covid-19 pot ser asimptomàtic. El virus trobat en un membre del personal d’una granja de visons va mostrar similituds amb el que tenia el visó d’aquesta granja. Basant-se en aquesta comparació i en la posició d’aquesta forma del virus en l’arbre genètic, els investigadors van concloure que és probable que un membre del personal d’una granja hagi estat infectat per un visó. Tot i això, els símptomes que va presentar el treballador d’aquesta granja de mustèlids eren lleus i ja es troba recuperat de la infecció que va patir pel coronavirus.

D’altra banda, la Justícia boliviana va anunciar una recerca per esbrinar si es va contractar amb sobrepreu la compra de 170 respiradors per tractar a pacients de Covid-19, una comanda on tant la fabricant dels respiradors com la intermediària són espanyoles. El problema va sorgir quan es va saber que el contracte suposava un preu per unitat de 27.600 dòlars, mentre que el preu dels respiradors és d’entre 7.000 i 11.000, segons les diferents versions de l’aparell. Una empresa boliviana, Cosin Ltda, els oferia a 12.500, segons va dir el gerent.

tracking