Pandèmia mundial

La pròrroga de l'estat d'alarma a Espanya només serà de 15 dies

El nombre de morts pateix un lleuger repunt però continua estant per sota del centenar diari

La pròrroga de l'estat d'alarma a Espanya només serà de 15 dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol que presideix el socialista Pedro Sánchez va decidir enviar al Congrés una nova petició de pròrroga de quinze dies i no d’un mes com havia promès, després d’arribar a un acord amb Ciutadans i mentre continua negociant amb altres forces polítiques per comptar avui amb els vots suficients a la cambra baixa.

A poques hores que se celebri el ple que debatrà i votarà aquesta cinquena pròrroga, la portaveu de l’executiu espanyol, María Jesús Montero, va fer una crida a totes les forces polítiques per mantenir aquest instrument constitucional que, segons va insistir, continua sent imprescindible per restringir la mobilitat i no tirar per terra l’esforç d’aquests dos mesos contra la pandèmia mundial provocada pel coronavirus. Monterova assegurar que el decret que va remetre el govern de Sánchez al Congrés contenia el “consens” de les principals demandes que havien formulat totes les forces polítiques disposades a negociar, entre les quals no hi eren, va subratllar, ni PP ni Vox. Aquí sí que s’incloïa que la pròrroga es limiti a quinze dies, fins a les 00.00 hores del 7 de juny, i no a un mes com era l’objectiu principal del Sánchez.

Pel que fa a les xifres, les morts pel nou coronavirus van augmentar ahir fins a les 83 en les últimes 24 hores, la qual cosa eleva la xifra total de morts per Covid-19 als 27.778, segons l’informe publicat pel ministeri de Sanitat espanyol. No obstant això, es continua mantenint la tendència de restar per sota del centenar de morts diàries.

A més, 232.037 persones van donar positiu en una prova PCR, la qual cosa suposa 295 més en un dia, 11.414 persones van ingressar en una unitat de cures intensives (UCI), 11 en les últimes 24 hores, i 124.159 van requerir hospitalització, 166 en les darreres 24 hores.

D’altra banda, a l’estat francès el ministre d’Exteriors, Jean-Yves Le Drian, va assegurar que a partir d’avui el govern sol·licitarà a tots els ciutadans gals i residents en territori francès arribats des de fora de la Unió Europea que guardin una quarantena “voluntària” de catorze dies. En relació amb les xifres oficials de persones mortes a causa de la Covid-19, el govern d’Emmanuel Macron va anunciar que el nombre total de traspassos era de 28.022, fent així una correcció a la baixa i reduint la xifra total en 217 del que s’havien indicat prèviament. En aquest càlcul hi ha els 125 morts d’ahir.

tracking