Pandèmia mundial

El Consell Superior de la Justícia accepta la rebaixa salarial que ha proposat el Govern

El Consell Superior de la Justícia accepta la rebaixa salarial que ha proposat el GovernSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, es va mostrar ahir predisposat a efectuar la rebaixa de salaris que marca per a l’ens l’esborrany del projecte de llei que ahir li va entregar el cap de Govern, Xavier Espot. Durant la trobada, el màxim responsable de l’executiu també li va facilitar l’esborrany de la llei de mesures urgents en matèria processal i administrativa que marca, entre d’altres qüestions, la necessitat d’habilitar el mes d’agost per tal d’agilitzar els processos que s’han vist demorats a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. En aquest segon punt, el representant del CSJ també va mostrar la seva acceptació.

A part del cap del Govern i del president del CSJ, la reunió va comptar amb la presència de la ministra de la Funció Pública, Judith Pallarés, i la vicepresidenta de l’ens judicial, Maika Torres. Espot també va fer arribar els dos esborranys dels projectes de llei als membres del Tribunal Constitucional, però de forma telemàtica.

D’altra banda, avui està previst que els partits polítics que integren el Consell General es reuneixin per acabar de definir el text legislatiu que ha d’afectar la reducció dels sous dels càrrecs públics i de lliure designació. En aquest sentit, la presidenta suplent del grup de DA, Mònica Bonell, va dir que “esperem que el text estigui a tràmit abans del 22 de maig”. Un punt que també va confirmar el president suplent del grup liberal, Marc Magallón, que va parlar de “la setmana vinent”, mentre que fonts del PS van afirmar que “estem esperant que ens comparteixin els salaris que cobren els directius de les parapúbliques”. Per la seva part, Josep Pintat va dir que el seu grup està “treballant el text”.

tracking