Encamp prepara una partida de 230.000 euros per accions immediates

La sessió del consell del comú d'Encamp d'aquest matí s'ha resolt amb algunes discrepàncies sobre la gestió de la crisi al Pas de la Casa

Laura Mas, cònsol major d'EncampCOMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha assegurat aquest matí en la roda de premsa telemàtica posterior al consell de comú que s'està treballant en un pla de xoc de la crisi sanitària des de fa un mes, i ha parlat d'una partida de 230.000 euros destinades a accions immediates. "Hem de tenir en compte que és una crisi econòmica que varia cada dia segons els condicionants de la pandèmia, i tot influenciarà que puguem portar a terme unes 30 mesures immediates i quatre a mig llarg termini", ha indicat Mas, que ha assenyalat que paral·lelament es treballa en el pla de reactivació econòmica i mesures de caràcter fiscal i social.

Discrepa`ncies pel Pas de la Casa

El consell del comú ha debatut sobre la situació a la localitat encampadana. A preguntes del conseller del PS, David Ríos, sobre si la majoria estava d'acord amb la afirmació del minsitreGallardo, que al Pas no hi hauria cap especificitat, el cònsol menor, Jean Michel Rascagnères, ha recordat que "avui la frontera francesa no està oberta cap a Andorra". Tot i això, ha afegit que "el comú hem fet tots els esforços per tal de traslladar al Govern aquesta situació i poder garantir la seguretat dels treballadors i dels turistes, tan aviat com s'obri la frontera". A més a més, Rascagnères ha recordat que "ara però, tots els comerços estan tancats". El cònsol menor també ha lamenat que "porto quatre mesos en política i en això ja he vist que hi ha gent que treballa i altra gent que fa demagògia. I em sorprèn que en aquesta situació de crisi, vostè estigui fent política", al que David Rios ha replicat que "estem escollits per fer política, i no és pas pejoratiu fer política".

Tot seguit, l'altre conseller del PS, Enric Riba, ha demanat que es puguin establir una sèrie de mesures per facilitar l'entrada de francesos al Pas i ha dit que "podem limitar només l'entrada de determinades matrícules i fixar que hi hagi un radi de màxim de 100 quilòmetres o l'ús obligatori de la mascareta". El cònsol menor ha replicat que "nosaltres tenim en compte l'especificitat econòmica del Pas, però per fer això que vostè demana caldria fer una llei. Però el que no vull deixar passar és el que flota en la pregunta, és que el comú d'Encamp ha estat treballant des del 8 de maig sense parar. Però no enviarem ni els turistes ni els treballadors a l'escorxador. Totes aquestes circumstàncies s'han de tenir en compte, no només l'econòmica, si no també la sanitària". La cònsol majors'ha afegit al debat i ha afirmat que "ho estem preparant tot per l'obertura del 2 de juny. Hem fet cartells i hem traslladat tota la informació als veïns i comerciants del Pas. Però el que és evident és que nosaltres els hem brindat la possibiltat de participar en tot, i vostès no han fet ni una sola proposta. I això vull que consti" ha sentenciat. Rascagneres també ha informat que aquest divendres es produiràuna reunió a casa comunaamb els diferents sectors econòmics de la parròquia".
Rios ha volgut rebaixar el to del debat i ha afirmat que "nosaltres no sabíem que vostès facin propostes al Govern i si no ens ho diuen no ho sabem. I el que volem és que el Govern entengui que el Pas de la Casa pot ser diferent, i que s'apliquin unes mesures, sempre respectant les normes sanitàries, i es pugui obrir el comerç". Eric Alguacil ha puntualitzat Rios i li ha dit que "no podem barrejar el que fa el Govern, el Consell General i el comú. Dono suport total al comú i ho estem fent tot el bé que podem. Però no barregem les competències. Ja hi haurà el moment de parlar de política".
A banda del debat, el consell de comú ha aprovat que els nous representants del Consell d'administració de Cercensas'escolleixin a la propera junta general.
tracking