El SAAS ampliarà la plantilla sanitària a l'UCI

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, gran part dels sanitaris cubans tornaran al seu país a final d'aquest mes i la resta ho faran a mitjans de juny

El 16,8% dels residents del Cedre han mort per la Covid-19Eduard Comellas/CG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, ha informat aquest matí durant la compareixença en la comissió legislativa de Sanitat que elSAASestà elaborant un estudi sobre les necessitats a reforçar, com són l'àrea de l'UCI i les àrees clíniques de medicina interna, un fet que ha d'anar complementat amb un increment de la plantilla amb l'objectiu de fer-la més versàtil.Benazetha puntualitzat que aquesta mesura encara no està decidida, però en la qual s'hiestà treballant, ja que a part del nombre de personal que cal per al servei d'epidemiologia del ministeri, també ha d'anar acompanyat d'una formació. Pel que fa als sanitaris cubans, el ministre de Salut ha destacat que gran part d'ells tornaran al seu país a final d'aquest mes.Tot i així, la meitat es quedaran per reforçar dispositius assistencials fins a mitjans de juny i tres metges ja han tornat cap a Cuba arran de la baixada de la pressió sanitària.

El 16,8% dels residents del Cedre han mort per la Covid-19

Martínez Benazet també ha informat que el 16,8% dels padrins residents al Cedre han perdut la vida per la Covid-19. Així mateix, la taxa de mortalitat entre els padrins de Salita ha estat del 4,85%. Pel que fa a les 51 les defuncions al país, Benazet ha especificat que 27 eren persones grans que provenien de residències, el que representa que una letalitat del 52%. “Cap país del món ha pogut evitar un gran percentatge del virus de persones institucionalitzades a centres sociosanitaris”, ha declarat el ministre. D’altra banda, el titular de Salut també ha exposat que el 17,76% dels pacients ingressats a l’àrea de Covid-19 del Cedre van causar defunció des de l’inici de la pandèmia. En aquest sentit, Benazet ha exposat que per les tres plantes del centre sociosanitari destinades a combatre el virus han passat 107 persones, de les quals 53 provenien del Cedre, 26 de l’hospital en fase convalescent, 24 de Salita, dos de Clara Rabassa, un de l’Hotel Fènix i un del seu domicili. El pic màxim de tensió al Cedre es va viure a l’abril amb 63 pacients ingressats.

Carine Montaner demana la compareixença d'Oriol Mitjà

La consellera general de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, ha demanat al ministre Benazet la compareixença de l'epidemiòleg Oriol Mitjà per la seva vinculació amb l'operativa realitzada al país per la pandèmia. El titular de Salut ha contestat que no serà així, ja que Mitjà no té cap contracte amb el Govern. "Quan jo tenia molt clares les coses ens va assessorar. Tot i que estava molt atabalat amb la seva feina a Catalunya es va mostrar molt empàtic. Va donar suport a la meva opinió i em va servir d’alleugeriment de la responsabilitat d’una decisió tant important. No té relació amb l’administració andorrana”.

tracking