sanitat

Salut alerta d'unitats de preservatius falsificades

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris detecta un lot de Durex amb en un establiment del seu país

Salut alerta d'unitats de preservatius falsificades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ha detectat la venda d'unitats falsificades del producte 'Durex Natural Comfort 12 preservatius' en un establiment espanyol. L'empresa que distribueix aquests productes, Reckitt Benckiser Healthcare, SA, ha confirmat que la fabricació del lot 1000221414, hauria de figurar com a data de caducitat el febrer del 2022. No obstant, en el producte falsificat figura el maig del 2024, per la qual cosa els productes en què surt aquest número de lot i la caducitat 2024-05 són falsos.

En aquest sentit, el ministeri de Salut del Govern d'Andorra ha recomanat retirar els productes als punts de venda que tinguin aquest lot afectat als seus establiments i que contactin amb el distribuïdor. En cas de disposar d'altres preservatius de la marca Durex que que puguin ser sospita de falsificació, el ministeri ha assenyalat que es contacti amb el distribuïdor del fabricant, Reckitt Benckiser Healthcare.

En el cas del lot del procute afectat, es pot constatar que es tracta de falsificacions en l'envàs, que té una intensitat de colors diferents i errors tipogràfics, així com en ñes dates de caducitat esmentades i l'absència d'un dels símbols als preservatius.

tracking