pandèmia mundial

Dues noves defuncions eleven a 51 el nombre de víctimes

Una dona de 77 anys i un home de 75 eleven a 51 la xifra de morts per coronavirus

Dues noves defuncions eleven a 51 el nombre de víctimesSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La malaltia, després de quatre dies sense haver de lamentar cap pèrdua, es va cobrar ahir dues noves víctimes que eleven a 51 el nombre de defuncions per coronavirus al Principat. Es tracta de dos padrins, que no provenien de cap residència i romanien ingressats a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell.

La dona difunta, de 77 anys, estava a planta després d’haver passat molts dies intubada a la unitat de cures intensives. Malgrat que ja no necessitava assistència amb ventilació mecànica, les seqüeles provocades per la infecció han estat irreversibles per a la seva salut. Pel que fa a la segona mort, segons van confirmar fonts de l’hospital, era un home de 75 anys, que portava més de quaranta dies a l’UCI amb importants afeccions pulmonars.

Tot i no haver-hi roda de premsa per part del ministre de Salut, el Govern va actualitzar ahir, a través dels canals oficials, les xifres epidemiològiques de l’estat actual de la pandèmia al país. En aquest sentit, les dades assenyalen que, per primera vegada des del passat 21 de març, el nombre total de casos actius va baixar del centenar, i es va situar en 95 pacients. D’aquests, hi ha 22 professionals de la salut i dos membres dels cossos especials. Quant a la taxa de mortalitat, aquesta se situa per sobre del 6,7% després de les dues defuncions d’ahir.

Així mateix, el ministeri encapçalat per Joan Martínez Benazet no va registrar ahir cap positiu nou, motiu pel qual es mantenen els 761 casos des de dijous. Cal recordar, però, que a aquestes dades cal afegir els 38 positius detectats en les 872 PCR realitzades després de la primera fase de cribratge dels tests massius d’anticossos.

Paral·lelament, durant la jornada d’ahir es van concedir onze altes mèdiques, una circumstància que fixa el nombre total de recuperacions en 615. Paral·lelament, Salut va informar que es van realitzar un total de 249 PCR, de les quals 248 van donar negatiu i només una correspon a un pacient ja diagnosticat que encara no ha negativitzat el coronavirus.

Com a aspecte positiu, l’hospital va registrar ahir les xifres més baixes d’ingressos des de l’inici de la pandèmia. Dins de les seves instal·lacions continuen nou persones ingressades, de les quals només una roman a l’UCI assistida amb ventilació mecànica. De fet, la bona evolució de les dades epidemiològiques també es tradueix en l’estabilització de la situació al centre sociosanitari del Cedre, on hi ha 13 residents infectats, cinc menys respecte a divendres. Set d’aquets provenen d’altres residències, concretament, de DomusVi Salita i Clara Rabassa. A més, hi ha tres casos en estat de convalescència.

Per acabar, en el balanç de la primera fase de cribratge poblacional, un 11,99% del personal sanitari va generar anticossos contra la Covid-19.

tracking